20 лютого відзначатимуть День Героїв Небесної Сотні

3249 0
Президент підписав указ, яким передбачено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні: на знак вшанування відважних українців, які віддали своє життя під час Революції Гідності.
фото: transkarpatia.net

фото: transkarpatia.net

Кабміну доручено розробити й затвердити план заходів, серед яких: створити у Києві музей, присвячений Майдану, активізувати процес збору документальних, фото-, відео- й інших матеріалів, які висвітлюють події цих днів.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

Читайте також: Що пишуть львів’яни у Facebook у річницю євромайдану?

За даними Генпрокуратури, усього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. У рамках справи про вбивства учасників Євромайдану та насильницьких дій проти них до суду передано 8 обвинувальних висновків.

За матеріалами Радіо Свобода.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!