7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2648 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 1-7 травня.
фото: u-s-c.com.uа

фото: u-s-c.com.uа

День міста

Програма святкувань розписана на п’ять днів з 5-го по 9 травня. 5-го травня відбулося традиційне вручення нагород найдостойнішим львів’янам та відзнак активним мешканцям міста

6-го травня у Львові відбулася театралізована хода та низка яскравих заходів

 

Оновлення в образі міста

До Дня міста у Львові відкрили оновлену площу Митну, що протягом двох років перебувала під ремонтом. 6-го травня відбулося урочисте відкриття, з якого Tvoemisto.tv обрало 5 атмосферних фото з оркестром та дитячими забавками у фонтані. 

Зміни чекають і на Левандівське озеро. Львів’ян запросили обговорити, як відновити водойму

У травні розпочнеться ремонт вулиці Чернівецької. 9-го травня заплановано розпочати капітальний ремонт вулиці Чернівецької з кільцем розвороту трамвая.

Бути чи не бути львівських вивісок: підприємці розповіли, як можна впорядкувати таблички на фасадах. 

 

Досягнення львів’ян

Юна гімнастка зі Львова здобула золото у Португалії. 13-річна Христина Погранична завоювала золоту медаль на престижному міжнародному турнірі AGN Cup 2017.

Львів’янка стала двічі чемпіонкою Європи з карате. 25-річна Катерина Крива здобула дві золоті медалі під час змагань у Туреччині. 

 

Новини освіти і медицини

У Львові лікарі консультуватимуть телефоном чи у скайпі, а додому не приходитимуть. Три години для прийому пацієнтів, а три години – для виїздів на виклики. Невдовзі така схема роботи медиків припиниться. Лікарі не їздитимуть до пацієнтів. 

Львів серед найактивніших. Чого очікувати від реформи медицини? Про це розповів експерт «Реанімаційного пакету реформ», львів’янин Олександр Ябчанка.

Твердість характеру замість IQ. Чого українська школа може навчитись в американської. Експертка з освіти Катерина Семида Манофф про ґаджети, тести, батьківські комітети, гнучкість мислення та проектне навчання у школах США.

Змінювати школу, а не вдавати інноваційність. Експертка з фасилітації проекту «Школа 3.0» Анна Валенса розповідає про те, як допомагає львівським учителям спілкуватися, співпрацювати і вчити по-новому.  

Батьки львівських школярів запустили флешмоб у мережі #ЯПротиПоборівВОсвіті. Голова Батьківської ради Львівщини Олена Пономарева розповіла про відомі їй випадки здирництва у школах.

 

Дискусії, болючі теми та спецпроекти

Tvoemisto.tv організувало дискусію «Чому Львів опинився у Рейтингу міст на 9 місці?». Результати обговорення занотовані у публікації «Галя балувана. Як Львів спустили з рейтингових небес на землю»

Владика Венедикт про свій вихід із зони коморту розповів у спецпроекті «Духівники твого міста». 

План звільнення міста від сміття почав набирати більш чітких рис, але ще містить багато запитань. Зокрема, стало відомо, що «Львівтеплоенерго» розглядає можливість спалювати сміття на своїх ТЕЦ

 

Яскраві події

На початок тижня припало завершення 15-го фестивалю «Флюгери Львова». Як він пройшов можна побачити у 12 атмосферних фото.

А наприкінці тижня відбувся видовищний ретро-велопрбіг «Батяри на роверах», що занурив Львів у велокультуру початку минулого століття. 

 

Втрата

1-го травня раптово пішов із життя відомий львівський волонтер, який допомагав фронту. Богдана Дідича поховали на Личаківському цвинтарі, чин похорону відбувся 3-го травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!