У травні розпочнеться ремонт вулиці Чернівецької. Трамваї змінять маршрут

2612 0
9-го травня заплановано розпочати капітальний ремонт вулиці Чернівецької з кільцем розвороту трамвая.
фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

У травні розпочнеться ремонт вулиці Чернівецької. Львів'ян попереджають, що упродовж ремонту частково зміниться маршрут трамваїв №1, №6 та №9. Їхньою кінцевою зупинкою буде зупинка «Приміський вокзал».

Ремонтні роботи виконуватиме підрядна організація ТзОВ «Онур». Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор». Орієнтовна вартість робіт  — 1 млн. євро. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, у бюджеті розвитку на реконструкцію вулиці з кільцем розвороту трамвая заклали 14 млн грн.

Читайте також: Частину вулиці Личаківської закривають на ремонт. Як об'їхати

Як розповів Tvoemisto.tv виконуючий обов'язки начальника управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець, у складі проекту реконструкції вулиці наразі є лише ремонт трамвайної колії та каналізаційних інженерних мереж.

«Фактично основна зона робіт – це колія. Вулицю роботи практично поки не зачіпатимуть. Лише в частині, коли треба підключити якусь трубу до загального колектора. У планах є і ремонт самої вулиці, втім, наразі першочерговими є роботи з колією, яка в поганому стані. Може бути часткове обмеження руху, але ненадовго – на період маніпуляцій з інженерними мережами», – зазначив Олександр Одинець.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза у коментарі Zaxid.net, закрити колію на ремонт планують у середині травня. Упродовж ремонту, який триватиме приблизно п'ять місяців, на вулиці Чернівецькій перекладуть трамвайну колію, проїжджу частину цьогоріч не ремонтуватимуть. Простір між рейками та навколо них, де зараз росте трава, замостять плиткою так само, як на сихівській лінії. Розворотне кільце трамваїв біля залізничного вокзалу цьогоріч не ремонтуватимуть. «Кільце плануємо ремонтувати під час реконструкції площі Двірцевої. Але цьогоріч Двірцеву не реконструюватимуть, оскільки ще не виготовлений проект реконструкції», – сказав він. 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!