Андрій Садовий оскаржуватиме в суді мільйон гривень застави

1578 0
Внести заставу він має впродовж п’яти днів.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Андрій Садовий подаватиме апеляцію на рішення Верховного антикорупційного суду про заставу у мільйон гривень. Про це він заявив після оголошення міри запобіжного захду вчора, 27 листопада в Києві.

Читайте також: Прокуратура вимагає через суд розірвати угоду ЛМР із інвестором індустріального парку

Міський голова Львова каже, що добиватиметься повної відмови прокуратурі та цілковитого звільнення від застави 1,56 млн грн, яку він має внести впродовж п’яти днів.

Додамо, що судове засідання тривало понад 9 годин. Готовність взяти Андрія Садового на поруки висловили його соратники по «Обְְ’єднання Самопоміч» та очільник Києва Віталій Кличко. Прокурори клопотали про заставу 50 млн грн, вилучення паспортів, адже, за їх словами Андрій Садовий має фінансові можливості переховуватись від слідства закордоном. Водночас міський голова Львова під час засідання сказав, що йому немає де взяти такі гроші, адже всі його доходи вказані у декларації. Вимоги прокурорів суддя задовольнив частково.

Читайте також: «Зараз не йду, наступного року – подумаю». Хто може стати новим мером Львова

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила Андрієві Садовому про підозру у зловживанні службовим становищем 21 листопада, зазначивши, що клопотатимуть йому 50 млн грн застави. Його та в. о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергія Коровайника підозрюють у зловживанні владою під час продажу земельної ділянки у Рясному під індустріальний парк нідерландському інвестору – компанії СТР. Сам Андрій Садовий називає справу політично вмотивованою.

Детальніше про те, у чому підозрюють міського голову Львова та хто керуватиме містом, якщо його відсторонять від посади, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!