Аптека на Міцкевича переїде в інше приміщення

2744 0
Власники аптеки стверджують, що в останні роки умови оренди були неприйнятними.
Фото: Катерина Джуфер

Фото: Катерина Джуфер

Орендарі приміщень під аптеку на Міцкевича переїдуть у інше приміщення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила директорка управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. 

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

«ТзОВ "Аптека на Марійській" не захотіла більше бути на площі Марійській. Дуже прикро, що вони так легко здалися. Тут і далі, сподіваюся, буде аптека, принаймні таке зобов’язання мають власники будівлі і приміщень. Така ж позиція міста», – написала Лілія Онищенко.

У коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив, що аптека переїжджає за іншою адресою. 

«У кінці року ми мали зустріч із Лілією Онищенко і з керівником НАК "Надра-Україна" з Києва. Отримали від нього підтвердження, що аптека там буде збережена, і юристи працюватимуть над новою угодою. Сьогодні, коли я проходив повз аптеку, побачив оголошення, що аптека переїжджає. Як стверджують в аптеці, за останні роки ті умови оренди, на які вони мали домовленість з "Надра-Україна", є неприйнятними, тому вони й прийняли рішення про переїзд. Натомість "Надра-Україна" стверджує, що там залишиться аптека, проте вже іншого власника», – розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: Чи мають старовинні аптеки Львова шанс на відродження? Відео

Додамо, що наприкінці грудня власник приміщення погодився продовжити оренду для аптеки. 

Нагадаємо, спроби виселити аптеку розпочалися ще з 2015 року. Був судовий процес, після якого суд задовольнив позов НАК «Надра України» і зобов’язав аптеку виселитися. Однак власники аптеки подали апеляцію і виграли справу. У ДП «Західукргеологія», яке є дочірнім підприємством «Надра України», у коментарі Tvoemisto.tv заявили, що термін дії договору оренди закінчився ще у березні торік, проте орендарі приміщення не повернули його власникам.

12 липня представники мерії зустрілись із керівниками НАК «Надра України» та погодили знайти механізм продовження функціонування аптеки у цьому приміщенні. Пізніше у міській раді повідомили, що орендарі погодились дійти до компромісу, щоб аптека продовжила роботу.

Згідно з даними системи Youcontrol, НАК «Надра України» є держструктурою, якою керує Ярослав Климович. Підприємство зареєстроване за адресою аптеки на Міцкевича, 8.

Вікторія Ейсмунт

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!