Автобусний маршрут №28 продовжили до АС-2

7478 0
За новою схемою автобуси мають почати курсувати вже з понеділка.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Автобусний маршрут №28 змінив кінцеву зупинку з вулиці Варшавської на АС-2, що на вул. Богдана Хмельницького. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконкому сьогодні, 30 серпня.

Новий маршрут руху: смт. Рудно (вул. Грушевського) – смт. Рудно (вул. Володимира Великого, вул. Огієнка, вул. Грушевського, вул. Наливайка – вул. Героїв Небесної Сотні) – кільцева дорога – вул. Городоцька – пл. Різні – просп.  Чорновола – вул. Липинського – вул. Б. Хмельницького (АС-2) – вул. Липинського – просп. Чорновола – вул. Городоцька – кільцева дорога – смт. Рудне (вул. Героїв Небесної Сотні, вул. Шевченка, вул. Івасюка) – смт. Рудно (вул. Грушевського).

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv речниця АТП-1, що обслуговує маршрут, Ірина Рєвунова, нові схеми руху подали на погодження в поліцію. Попередньо планується, що за новим маршрутом автобуси почнуть курсувати вже з понеділка, 2 вересня. Усього його обслуговуватимуть 10 автобусів.

Додамо, що натомість по вулиці Варшавській курсуватиме автобус №52, новий маршрут якого затвердили на засіданні виконкому минулого тижня. За словами Ірини Рєвунової, він має почати курсувати за новою схемою теж з понеділка.

Читайте також: У Львові зареєстрували петицію про покращення вело- і пішохідного руху на Липинського

Нагадаємо, що з березня автобуси №28 курсують зі Львова до Рудного довше. У міськраді планували запустити автобуси великого класу на маршрут №28, а до Старого Рудного – запустити безкоштовний експрес. Утім місцеві мешканці виступили проти такої ініціативи.

17 січня Роман Галичанівський зареєстрував петицію про покращення транспортного сполучення з Рудним. 10 лютого вона набрала необхідну для розгляду міською радою кількість голосів, а 11 березня депутати підтримали її.

Додамо, що міське управління транспорту намагалося домовитись із обласним департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА, аби продовжити маршрут №52 до Рудного та збільшити кількість автобусів до 12-15. Утім місту та області домовитись не вдалось. У ЛОДА запропонували продовжити обласний маршрут №156 до Рудного зі збільшенням автобусів до 15 одиниць. Таке рішення виставили на обговорення громадськості.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!