Більшість українців підтримують введення комендантської години через епідемію коронавірусу

5157 0
В Україні зросла кількість тих, хто бачить загрозу у розповсюдженні COVID-19.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Більшість опитаних українців бачать реальною загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні. У порівнянні з початком карантину, кількість тих, хто бачить  загрозу зросла із 73% до 87%. Також 58% підтримують можливе оголошення комендантської години у містах.

Про це свідчать результати опитувань, проведених Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 25-30 березня.

Читайте також: Уряд аноснував більш жорсткий карантин для українців. Що обмежать

Щодо можливого введення надзвичайного стану в Україні думки респондентів розділилися: 49% – підтримали б таку ініціативу, 43% – ні.

При цьому, 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану в країні. 71% – не заперечують проти можливого обмеження в’їзду та виїзду в окремі міста та області. 65% – можливого обмеження руху транспортних засобів та їх огляд, 58% – можливого оголошення комендантської години в містах. Водночас, стосовно можливого надання державі права примусово вилучати майно у юридичних та фізичних осіб в умовах надзвичайного стану абсолютна більшість (80%) проти таких заходів. 

74% опитаних вважають, що потрібно запровадити штрафи для людей за порушення карантину. 19% – проти такої ініціативи.

Майже 70% вважають запроваджений карантин ефективним, чверть дає протилежні оцінки. При цьому, майже 80% опитаних підтримують рішення уряду про продовження карантину до 24 квітня.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Більше половини заявили, що обмежили вихід з дому у зв’язку з карантином. Третина зазначили, що дотримуються часткових обмежень. Лише кожен десятий зазначив, що не дотримується карантинних правил. 

Попри карантин 18% зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 31% – один раз на день. Водночас 43% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 7% – взагалі намагаються не виходити. 

Читайте також: Медики розповіли деталі про сімох хворих на коронавірус на Львівщині

Опитування проводили серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибіркова сукупність: I хвиля 1000 респондентів (25-27 березня 2020 р.), ІІ хвиля 1000 респондентів (28-30 березня 2020 р.). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 4%. Метод опитування: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!