Біля львівського університету Франка облаштують ще одну смугу для громадського транспорту

2876 2
Також на вулиці розділять зупинки для автобусів та тролейбусів.
Фото: google maps

Фото: google maps

На вулиці Університетській навпроти ЛНУ імені Івана Франка облаштують ще одну смугу громадського транспорту. Відповідне рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху сьогодні, 10 квітня.

Читайте також: У Львові облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Перелік вулиць

Нині на вулиці працює одна виділена смуга для громадського транспорту у напрямку від Січових Стрільців до вулиці Листопадового Чину та дві у протилежному. Натомість за рішенням комісії у напрямку до Листопадового Чину з’явиться ще одна смуга, аби дати змогу роз’їхатися тролейбусам та автобусу №2а, який має у цьому місці кінцеву зупинку.

«Зараз на вулиці діє одна виділена смуга та дві у зворотному напрямку. Одна з них – запаркована автомобілями, тож фактично тут можна проїхати лише двома смугами. Водночас коли приїжджає автобус №2а, а його графік відрізняється від графіків тролейбусів, то виникає ситуація, що тролейбуси або збираються за автобусом і висаджують пасажирів на перехресті, або об’їжджають по зустрічній і порушують ПДР», – каже головний спеціаліст відділу паркування управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк.

Читайте також: Де у Львові можна запровадити виділені смуги для двостороннього руху

Тож автобусну зупинку перенесуть ближче до університету, а тролейбусну – залишать без змін. Натомість директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, який працює над проектом малого транспортного кільця зауважив, що за планами на вулиці Університетській має бути дві смуги для руху автотранспорту проти годинникової стрілки. Тож це рішення комісії буде чинним після того, як Галицька райадміністрація встановить нові знаки й до впровадження проекту малого транспортного кільця. 

Вікторія Ейсмунт

Схема КБДР


Читайте також:
12 Квітня, 2019 16:03
Віталій Від коли це виїзд на зустрічну рахується порушенням ПДР? Намалюйте замість суцільної лінії, переривчасту, зробіть довшу зупинку і всім буде добре.
10 Квітня, 2019 22:27
Студент ЛНУ Ще б вирішили проблему з паркування біля головного входу...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!