У Львові облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Перелік вулиць

5127 2
Спершу на цих вулицях мають встановити відповідні знаки та розмітку без делініаторів.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

На низці вулиць Львова облаштують виділені смуги для руху громадського транспорту. Відповідне рішення ухвалили під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху сьогодні, 21 листопада.

Читайте також: Де у Львові можна запровадити виділені смуги для двостороннього руху

Зокрема, виділені смуги мають з’явитися на вулицях:

  • вул. Пасічна (від Китайської до Таджицької);
  • вул. Окружна (від Любінської до Кульпарківської);
  • вул. Городоцька (праву смугу від Народної до Привокзального ринку);
  • просп. Чорновола (від Детька до Липинського та від Липинського до Куліша);
  • вул. Богдана Хмельницького (від Грінченка до Галицького перехрестя);
  • вул. Стрийська (від Героїв Майдану до Вернадського та у зворотному напрямку з подальшим продовженням на Шота Руставелі. Перед ключовим перехрестям виділена смуга перериватиметься та продовжуватиметься після перехрестя);
  • вул. Кульпарківська (від «Ашан-Сіті» до Антоновича та від Героїв УПА до «Ашан-Сіті». Водночас під час комісії запропонували заборонити лівий поворот з вулиці Кульпарківської на Перфецького);

Спершу на цих вулицях мають встановити відповідні знаки та розмітку без делініаторів, оскільки за словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, вулицю буде складно прибирати від снігу у зимовий період.

Читайте також: Місто розумних та жорстких. Як регулюють світлофори у Львові

Також під час засідання комісії пропонували облаштувати виділену смугу для автобусів на вулиці Хуторівці перед перехрестям зі Стрийською. Водночас керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик запропонував у майбутньому при реконструкції вулиці звузити смуги до трьох, а бічні смуги віддати під громадський транспорт. Втім, це рішення перенесли до весни, коли буде відомо, чи виділять кошти з бюджету на 2019 рік для реконструкції Хуторівки.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
12 Грудня, 2018 19:24
Володимир На половині вулиць зі списку настане коллапс. Точніше - збільшиться. Машини з двох смуг витягнуться в одну. А олені все одно будуть скакати по тих делініатерах. Вулиці треба розширювати, а не дурнею страждати.
21 Листопада, 2018 22:17
Петро Таке враження шо вони з тих кабінетів не виходять і не бачуть реальної ситуації на дорогах. Ліпше хай вулиці добудують. , а не єрундою займаються.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!