Будівельне сміття, яке закопали у львівському парку, мають прибрати до кінця наступного тижня

4047 0
Підрядника вже покарали і зобов'язали прибрати сміття.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові на вул. Стрийській забудовник, який зводить житловий комплекс «Леополь Таун», закопав будівельне сміття на території міського парку. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач. 

За його словами, гори будівельного сміття – просто під вікнами мешканців комплексу, а весь мотлох компанія закопує в ями на території міського парку Архангела Михаїла. 

Читайте також: У Львові зросли тарифи на вивезення сміття

«Це триває не день і не два. Було і не одне зауваження від міських комунальників. Тому змушений публічно звернутися до цього забудовника: зробіть насамперед послугу мешканцям своїх будинків, ну і містові заодно – припиніть діяти по-варварськи, приберіть свої Авгієві стайні», – йдеться у повідомленні. 

У коментарі Тvoemisto.tv головний інженер «Леополь Таун» Павло Левчук розповів, що до кінця наступного тижня сміття приберуть, а підрядник заплатить компенсацію.

«Ми виконували будівництво, хтось з наших підрядників не за нашою вказівкою вирішив зробити склад будівельного сміття, не розуміючи, де є територія парку, а де територія нашого комплексу. Відповідно, цей підрядник вже є покараний і зобов'язаний це сміття прибрати до кінця наступного тижня. Сміття приберуть і засиплять чорноземом. Ми будемо відновлювати цю ділянку парку, яку пошкодив наш підрядник»– сказав він.

Він зазначив, що покарання підрядника залежить від того, який адміністративний штраф накладе Сихівська адміністрація чи адмінтехуправління. 

«Там є пошкодження дерев, за які також треба буде платити. Всі компенсаційні підприємства буде відновлювати підрядник, який пошкодив парк і виніс сміття», – додав головний інженер.

Читайте також: Куди скаржитися, якщо сміттєві майданчики встановили з порушенням норм. Відео

Нагадаємо, що у занедбаному парку Архангела Михаїла, що на вулиці Стрийській біля автовокзалу, планують капітальний ремонт. Його облаштовуватимуть частково за кошти інвестора, компанії, яка зводить житло поблизу. Інвестор планує витратити на реконструкцію парку приблизно 3 мільйони гривень. 
 
Додамо, що впродовж років місто не передбачало коштів на відновлення парку Архангела Михаїла біля Стрийського автовокзалу. Ще у травні 2019-го року львів’яни створили петицію про відновлення парку, яка набрала пів тисячі голосів. Пізніше депутати ЛМР під час засідання підтримали цю петицію. Торік Львівська міська рада затвердила межі парку.
 
Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!