Частину площі Двірцевої планують закрити на реконструкцію з березня

4170 0
Громадський транспорт курсуватиме без змін.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

З 1 березня частину площі Двірцевої планують закривати на ремонт. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«Тільки зійде сніг — плануємо закривати на ремонт ліву частину площі до фонтану (якщо дивитися на вокзал із вулиці Чернівецької). Орієнтир — 1 березня», — каже він.

За його словами, на площі суттєво обмежать рух приватного транспорту, натомість автобуси та трамваї курсуватимуть без змін. Також дозволять заїжджати спецтехніці, автомобілям Укрпошти, залізниці і ліцензованим таксі. Також Андрій Білий зазначає, що до кінця наступного тижня поліція має затвердити схему руху транспорту на час ремонтних робіт.

Візуалізація прес-служби ЛМР

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площі Двірцева. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, що проект реконструкції площі оприлюднили торік у квітні. ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі біля головного залізничного вокзалу, підписало угоду з переможцем тендеру ТзОВ «Онур Конструкціон» на 165,5 млн гривень ще 18 жовтня. За проектом, на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. Реалізація проекту триватиме приблизно два роки.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!