Чоловіка, який підпалив машину львівської журналістки, затримали в Одесі

1838 0
19-річного зловмисника родом із Хмельницької області затримали та вручили повідомлення про підозру.
Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Затримали чоловіка, який підпалив автівку журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Оперативники Львівського Управління СБУ спільно з представниками інших правоохоронних органів встановили особу та маршрут переміщення зловмисника, який попрямував до Одеси. Зафіксували теж, що після втечі з місця підпалу він кілька разів змінював зовнішній вигляд.

19-річного хлопця родом із Хмельницької області затримали в Одесі та вручили повідомлення про підозру.Наразі його везуть до Львова для подальшого допиту. Водночас триває робота для встановлення замовника злочину. На черзі – обрання запобіжного заходу.

Зловмиснику інкримінують ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене загальнонебезпечним способом – підпалу). Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі. Справи, які стосуються журналістської діяльності, за словами Ірини Діденко, перебуватимуть на особливому контролі прокуратури.

Читайте також: Давайте зламаємо систему! Головна прокурорка Львівщини про роботу, стереотипи та Кафку

Додамо, що слідчі дії проводять прокурори та слідчі поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції ГУ НПУ із працівниками ГУ СБУ Львівщини.

Нагадаємо, 30 січня близько півночі невідомі підпалили машину львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Автівка Mitsubishi colt була припаркована у подвір'ї.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!