Чи матимуть учні 5 класів Львова підручники за програмою НУШ

2187 0
На рівні міста таке питання вирішити не можна, адже це компетенція міністерства.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Підручників для учнів п’ятих класів, які йдуть у Нову українську школу, немає. Найімовірніше, діти працюватимуть за онлайн-підручниками. Про це повідомив у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Читайте також: В Україні оголосили благодійний збір коштів на підручники для п’ятикласників

За його словами, на рівні міста таке питання вирішити не можна, адже це компетенція міністерства.

«Напевно, працюватимемо з онлайн-підручниками доти, допоки держава не матиме можливості надрукувати паперові. Надіємося, що потрібні кошти знайдуться, можливо, від донорів або з грантів з-за кордону. Але вчитися треба, є підручники чи немає», – каже Андрій Закалюк.

Читайте також: У Львові планують заборонити російськомовні класи в школах

Як зазначив освітянин, якщо будуть онлайн-підручники, використовуватимуть їх, якщо ж не буде – інформацію учням учителі надиктовуватимуть.

Нагадаємо, що у вересні тисячі учнів 5-х класів в Україні можуть залишитися без підручників за програмою Новою української школи (НУШ). Через це оголосили благодійний збір коштів. Цього року у державному бюджеті на підручники за програмою НУШ для учнів передбачили 1,3 млрд грн, але через повномасштабне вторгнення росії в Україну ці кошти розподілили на потреби Збройних Сил. Саме цьогорічні п’ятикласники мають розпочати навчання за новою програмою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!