Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

7883 1
Громадський транспорт на проспекті Чорновола їде на 4-5 хв. швидше, ніж до облаштування виділених смуг.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Цього року на проспекті Чорновола облаштували виділені смуги для громадського транспорту. Йдеться про ділянки від вулиці Городоцької до Під Дубом і у зворотному напрямку. Торік виділені смуги запрацювали на іншій ділянці – від вулиці Під Дубом до кільця з вулицею Липинського. Загалом смуги для громадського транспорту мають облаштувати до кінця проспекту Чорновола.

Читайте також: Громадський транспорт у заторі нікому не треба Або навіщо Львову виділені смуги

ЛКП «Львівавтодор» порівняв швидкість проїзду автобусів на проспекті до та після запровадження виділених смуг. Для порівняння обрали одні з найбільш популярних маршрутів: автобус №46 та тролейбус №33.

«До впровадження смуг час проїзду кілометрової ділянки від зупинки "Хімічна" до зупинки "проспект Чорновола" (біля готелю "Львів"), час руху в будні дні становив до 8 хвилин. Після облаштування смуг, цей час скоротився до 4-5 хвилин», – кажуть у «Львівавтодорі».

У зворотному напрямку економія часу є дещо меншою, оскільки і до впровадження смуг, більшість водіїв намагались не їхати правою смугою, наближаючись до зупинок «проспект Чорновола» та «Палац Гната Хоткевича».
Незважаючи на це, тривалість руху між зупинками в обідні та вечірні години теж скоротилась і становить зараз близько 3,5-4 хвилин.

Додамо, що проспектом Чорновола курсує один тролейбусний маршрут, 9 автобусних маршрутів, на яких працюють 12-метрові автобуси, 14 інших міських маршрутів та 11 приміських маршрутів, що становить загалом близько 140 одиниць транспорту за годину, загальною пасажиромісткістю близько 9000 осіб. У «Львівавтодорі» кажуть, що таким чином майже 10 тисяч львів’ян, які щодня користуються громадським транспортом, завдяки виділеним смугам їдуть швидше.

Читайте також: Як варто облаштовувати смуги для громадського транспорту, щоб львів’яни не сварились

Нагадаємо, що нещодавно міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила облаштувати ще на кількох вулицях Львова виділені смуги для громадського траснпорту.

Вікторія Ейсмунт

Відео Ігоря Мартиніва

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
8 Листопада, 2019 16:07
прохожий От-же лишенько, одна біда - Наші пустоголові управителі забули - проплатити Гуглу, щоб мапа Львова тепер не світилась червоним!!! Замилювання очей та відверта брехня! Рахувати пропускну здатність на виділеній ділянці! - Далі по вулиці - що ці автобуси включають режим вертикального польоту?!!! - Ні! - Вони тупо стоять та чекають ще довше ніж раніше, своєї черги вклинитись у загальний потік. - Як може збільшитись проїзна здатність, якщо далі все місто стоїть!
- Так, розробка системи "одностороннього руху" з круговими розв'язками, та системою "розумних світлофорів", і розширення вулиць - потребують набагато більших капіталовкладень, ніж кошти на декілька літрів фарби, для букв "А" та знаків! Але співати оди - тотальній зупинці усього міста, можуть лише - пустослови, які отримали від цього якусь вигоду. Або хочуть пропіаритись як "спАсітєлі" людства Львова від знахабнілих олігархів на машинах!
- Яскравий приклад - "переливання з пустого в порожнє"!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!