Де у Львові можуть з’явитися транспортно-пересадкові хаби. Локації

6220 1
Пересадкові вузли стануть необхідними після запровадження е-квитка.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

Після впровадження електронного квитка у Львові планують запровадити систему пересадок. Для цього необхідно облаштувати транспортно-пересадкові хаби. Про це в інтерв’ю ;Tvoemisto.tv розповів керівник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

За його словами, найбільш зрозумілими є хаби, які вже сформувалися навколо центру: проспект Свободи і біля нього, площі Данила Галицького та Різні, біля готелю «Львів», церква Анни, площа Петрушевича, площа Франка зі Стрийським ринком. 

«Далі від центру вже вимальовується кілька вузлів – перехрестя Стрийська – Наукова, Кульпарківська – Володимира Великого, Городоцька – Сяйво, Мотозавод тощо. Там є складнощі через великі розриви між зупинками, тому організувати якісні пересадки не так легко, особливо на кільцях, як-от Володимира Великого – Княгині Ольги чи Володимира Великого – Кульпарківська – Любінська», – каже Орест Олеськів.

Аби облаштувати один такий вузол, необхідно спершу проаналізувати пасажиропотоки і маршрути, каже посадовець. Крім транспортних функцій, у цьому місці мала б з’явитися й комерція, система парковок, станції велопрокату.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Його плануванням має займатися управління транспорту, яке має виробити єдиний стандарт для транспортно-пересадкових вузлів по всьому місту. Додамо, що транспортні хаби, на яких можна пересісти з одного виду транспорту на інший, передбачені Планом сталої мобільності, які невдовзі мають затвердити депутати ЛМР. Також вони вже функціонують у європейських країнах, у яких діє єдиний квиток на всі види транспорту.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

15 Жовтня, 2019 15:23
Іра Городоцька 231
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!