Для будівництва північної об’їзної Львова треба викупити 40 приватних ділянок

5868 0
Цього року ЛОДА виділила 16 млн грн для викупу ділянок під суспільні потреби.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Для будівництва північної об’їзної Львова необхідно викупити 40 приватних земельних ділянок. Про це під час ефіру програми Tvoemisto.tv «Наші реформи» розповів в. о. керівника Служби автомобільних доріг Львівської області Олег Береза.

Читайте також: В Україні показали, якою може бути північна об'їзна Львова. Відео

За його словами, цього року проєкт має пройти експертизу та тендерні процедури, а паралельно з цим ЛОДА має викупити приватні ділянки мешканців Бірок, Гряди та Запитова, у межах яких пролягатиме дорога. За словами Олега Берези, наразі не до кінця погодили земельні питання лише у Запитові, оскільки мешкнці побоюються, що нова дорога збільшить кількість транспорту, що проходить через село.

Цього року ЛОДА виділила 16 млн грн для викупу ділянок під суспільні потреби. За словами посадовців, закон дозволяє навіть через суд викупити землю для суспільних потреб за ринковою ціною. Натомість на думку керівника департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв‘язку ЛОДА Романа Кокотайла, мешканці сіл повинні самі виступити з ініціативою відведення земельних ділянок, вилучення її у комунальну власність та передати для потреб автодору.

Ті ділянки, де ростуть рослини, обіцяють викупити з урахуванням вартості кожної рослини, а якщо на приватизованій земельній ділянці збудований будинок – його викуплять за ринковою вартістю, або нададуть рівноцінну по вартості заміну, наприклад квартиру.

«Ми проводимо переговори. Буде адекватна земельна оцінка вартості земельної ділянки. Звичайно, вони (мешканці – ред.) можуть найняти свою експертну оцінку. Якщо ми не знайдемо спільної мови, це можна робити через рішення суду. Сподіваємося, що люди свідомі у цьому плані, тим більше, що ми це все будемо робити згідно з ринковою ціною», – зазначає Олег Береза.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна дорога Львова

Нагадаємо, будівництво хочуть розпочати у 2021 році. Це буде швидкісна дорога класу 1а з трьома розв’язками, сімома мостами, огородженням та двома смугами у кожну сторону. Сама траса матиме цементно-бетонне покриття. Дорогу будуватимуть за міжнародні кредитні кошти. Зокрема ЄІБ надасть 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро.

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!