Для ліквідації пожежі на сміттєзвалищі задіють авіацію

2733 0
Сьогодні, 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив начальник відділу зі зв’язків з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.
фото: варта-1

фото: варта-1

У ході операції планують спровокувати новий зсув на Грибовицькому сміттєзвалищі. Для цього залучать два літаки.

«Тільки після цього можна буде безпечно приступити до гасіння пожежі», - повідомив Віталій Туровцев.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv повідомляло раніше, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. Саме займання не припинялося, воно було на сміттєзвалищі постійно. Проте, його вдавалось пригашувати. Наразі воно знаходиться у такому місці до якого підійти та подати вогнегасячі речовини неможливо.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Нагадаємо, У суботу, 28 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також еколог ЛКП «Збиранка». Пошуки останнього – комунальника Олександра Бутіна тривають. Тіла пожежників знайшли без ознак життя. Правоохоронці відпрацьовують кілька версій причин катастрофи. Поки що вони озвучили дві основні: порушення правил безпеки та службове недбальство.

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники

 Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!