Другу доньку померлого від коронавірусу львів’янина госпіталізували в інфекційну лікарню

17993 0
Перша донька чоловіка звернулася до медиків кілька днів тому
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові госпіталізували другу доньку померлого від коронавірусу львів’янина в обласну інфекційну лікарню. У жінки – ознаки гострого запального захворювання верхніх дихальних шляхів. Про це Tvoemisto.tv повідомила епідеміологиня Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

При цьому вона уточнила, що результат ПЛР-тесту першої доньки, яка лікується в лікарні, ще досі не надійшов.

Читайте також: На Львівщині восьмеро пацієнтів з підозрою на коронавірус у важкому стані

За інформацією джерел Tvoemisto.tv, перша донька чоловіка звернулася до медиків кілька днів тому. У неї, за попередніми даними, пневмонія. Чоловік проживав разом із дружиною, донькою та 20-річною онукою у квартирі в Залізничному районі. Інша донька із сім’єю, яку сьогодні госпіталізували, мешкає окремо.

У Центрі легеневого здоровя Tvoemisto.tv розповіли, що львів’янин 1950 року народження поступив у медзаклад 26 березня за скеруванням із поліклініки. Зі слів хворого, він захворів 23 березня після переохолодження. Лікувався самостійно, симптоматично, до сімейного лікаря не звертався. При цьому він заперечив можливий контакт із громадянами, які повернулися нещодавно з Європи.

26 березня його стан різко погіршився, пацієнт звернувся в поліклініку Центру легеневого здоров'я і його скерували на госпіталізацію в пульмонологічне відділення №3 з діагнозом: двобічна позашпитальна вірусно-бактеріальна пневмонія.

Читайте також: Наскільки Центр легеневого здоров'я у Львові готовий до прийому хворих на коронавірус

У 2018 році чоловік переніс інфаркт міокарда, мав цукровий діабет, гіпертонічну хворобу. При поступленні йому призначили кисневу терапію, антибіотики, противірусний препарат, корекцію цукру крові, метаболічну та інфузійну терапію.

28 березня стан пацієнта різко погіршився, хворого перевели в реанімаційне відділення, де його заінтубували та підключили до апарату ШВЛ. Медики продовжили етіотропну, метаболічну та інфузійну терапію. 30 березня чоловікові провели швидкий тест на визначення антитіл до коронавірусу, але він показав негативний результат. 3 квітня йому провели забір на ПЛР на Covid-19. Перебіг хвороби, як зазначили лікарі, супроводжувався прогресуючим погіршенням. У ніч з 3 на 4 квітня хворий помер. Позитивний результат ПЛР на Covid-19 надійшов 5 квітня зранку.

Христина Гоголь

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!