Дворічна львів'янка проковтнула 31 магніт, який їй продірявив кишківник

4545 0
Під час оперативного втручання у дитини виявили 7 дірок між товстим і тонким кишківником.
Фото: Дитяча лікарня на Пилипа Орлика

Фото: Дитяча лікарня на Пилипа Орлика

У Дитячій лікарні на Пилипа Орлика прооперували дворічну дівчинку, яка проковтнула 31 неодимовий магніт.

Читайте також: Трирічна дівчинка з Борислава вдихнула у бронхи заглушку до холодильника

«Ці магніти настільки потужні, що у кишківнику через стінку кишки між собою склеїлися і утворилося 7 перфоративних отворів, тобто 7 дірок. Дитині спочатку зробили колоноскопію, під час якої і виявили, що вже є перфоративний отвір з товстого кишківника у тонкий. Довелося оперувати», – розповів лікар-хірург відділення хірургії вроджених вад розвитку Дмитро Грицак.

Сьогодні, за словами медика, дитина себе почуває непогано.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото  

Довідково:

Як вберегти дитину від ковтання сторонніх предметів

- Звертайте увагу на вікові обмеження – не давайте маленьким дітям ті іграшки, які не передбачені для їхнього віку. Іграшки для дітей старшого віку можуть містити дрібні деталі.

 Не залишайте дрібні речі у зоні доступності дитини. Зберігайте гроші в гаманцях, батарейки у шухлядах, а прикраси у шкатулках. Все це не менш важливо, ніж постійно прибирати вдома і ховати від дітей ліки.

- Не використовуйте предмети побуту (пульт від телевізора, годинники, електронні ваги, тощо) для забавки чи відволікання дітей.

- Якщо діти зовсім маленькі, постарайтесь не купувати додому нічого, що має маленькі магніти та іграшки, для роботи яких потрібні маленькі батарейки.

- Якщо маєте кількох дітей, спробуйте пояснити старшим, які предмети небезпечно давати малюкам. Запропонуйте відразу ховати такі речі.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет. Детальніше про те, що найчастіше тягнуть до рота діти, читайте у матеріалі 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!