Директора Грибовицького сміттєзвалища затримали з підозрою у хабарництві. Доповнено

2582 0
Ці гроші він імовірно вимагав у підприємця, який у лютому виграв тендер на постачання вапна для ЛКП «Збиранка».
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

У Львові з підозрюю у хабарництві затримали керівника ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача. Про це повідомили у прес-службі ЛМР. 

Читайте також: У Львові з підозрою у хабарництві затримали чиновника міськради

За інформацією СБУ, посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, яке мали використовувати для стабільної роботи станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища

Від передбаченої технологічним процесом кількості вапна планували витратити лише третину, а 65% перерахованої суми отримати за фактично непоставлений товар і «відкат» із кожного поставленого кілограма вапна.

У СБУ кажуть, що директор ЛКП вимагав 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем тендеру та обіцяв підписати договір про поставку вапна й у подальшому сфальсифікувати бухгалтерську документацію за нібито поставлену продукцію. 

У системі електронних закупівель Prozorro ЛКП «Збиранка» справді оголошувало тендер на гашене вапно у лютому, вартістю 9,5 млн гривень. Переможцем тендеру стало ТОВ «Гал Партс», кінцевим бенефіціаром якого є Ігор Жураківський, а директором — Руслан Дриль. Однак у повідомленні правоохоронців підприємця не називають.

Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабаря в сумі понад 400 тис. гривень. Віталій Пугач перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Правоохоронці також перевіряють, чи причетні інші чиновники міськради до протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

«Ми засуджуємо подібні дії нечесних людей на будь-якому рівні. Якщо факт отримання хабаря буде встановлено — вимагатимемо суворого покарання та об’єктивного розслідування цієї справи», — прокоментував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Читайте також: Майора львівської поліції затримали за збут героїну та хабарі. Відео 

Нагадаємо, Віталій Пугач очолив ЛКП «Збиранка» на початку 2017 року після того, як попереднього керівника Богдана Горбаля взяли під слідство через службову недбалість та порушенні правил екологічної безпеки, що призвело до Грибовицької трагедії. Торік у серпні оштрафував Віталія Пугача на 119 грн за перешкоджання роботі журналістів «Львівського порталу». 

Фото та відео СБУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!