Що не пропустити на вихідних у Львові: 4 музичні фестивалі

7209 0
Пропонуємо підбірку локацій та програм фестивалів, які відбуватимуться у Львові упродовж вихідних.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Флюгери Львова

До 1 травня у Львові триватиме традиційний міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Цієї весни «Флюгери» святкують 15 років. Організатори оголосили програму, запрошених виконавців та вартість квитків на концерти.

У внутрішньому дворику Ратуші лунатиме етно, джаз, блюз, рок, ска, реґі, електронна та експериментальна музика. Упродовж  трьох днів тут виступить півтора десятка гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Угорщини та Ірландії.

Виконавці

Як повідомили організатори фестивалю, на п’ятнадцятих «Флюгерах» гратимуть:

Цього року організатори «Флюгерів Львова» на традиційне фестивальне «Прокидання» запросили Сашу Кольцову зі своїм проектом «Крихітка». Під її пісні Львів прокинеться у неділю 30 квітня.

29  квітня, субота

із 17:30

Пропала Грамота (Україна)
Lemko Bluegrass Band (Україна)
Bria Blessing & ShockolaD+PL у супроводі Львівського Камерного Оркестру «Академія» (Україна-Польща)
Familia Perkalaba (Україна)

30 квітня, неділя

із 10:00

Прокидання із Крихіткою

із 18:00

Torban (Україна)
Yurodny (Ірландія)
GrozovSka Band (Україна)
Гуцул Каліпсо (Україна)

1 травня, понеділок

із 17:00

Роялькіт (Україна)
Siostry і Łotry (Польща)
Tik Tu (Україна)
QARPA (Україна)
Flop (Угорщина)

Вартість:

На 1 день: при вході – 250 грн, попередній продаж – 200 грн.
на «Прокидання із Крихіткою»: при вході – 150 грн, попередній продаж – 120 грн.
абонемент (всі дні та «Прокидання») – 600 грн.
Попередній продаж квитків: www.2event.com та в галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35).

Фестиваль крафтового пива
та вінілової музики

У !FESTrepublic Club у Львові триває фестиваль крафтового пива та вінілової музики: Craft Beer & Vinyl Music Festival.

Упродовж другого фестивального дня буде багато живої музики, дегустацій пива, а ввечері ‒ maping на муралі та реґі, даб та раґа-джанґл з вінілу на вечірці у клубі.

У рамках фестивалю відбудеться перший міжнародний показовий турнір з велосипедного поло на даху клубу FestRepublic.club. На території також діятимуть спеціальні ознайомчі екскурсії від Пивної ліги, Гараж пивовара, зустрічі колекціонерів пивної атрибутики, експозиція ретро-автомобілів, саморобних роверів та мотоциклів, прокат велосипедів.

Програма фествалю Craft Beer & Vinyl Music Festival

29 квітня

12:00 - 19:30 Ярмарок вінілів у FESTrepublic. club
12:00 - 14:00 DJ-сет
14:00 - 17:00 Робота лінді-хоп локації з джазовим оркестром
17:00 - 17:40 The Troubled (psychobilly)
18:00 - 19:30 THE HYPNOTUNEZ (swing-punk)
19:30 - 22:00 DJ-сет і завершальний maping на муралі
22:00 - Ua Reggae Vinyl Showcase у FestRepublic.club.

Вхід на всі події вільний.

Локація: !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26)

Фестиваль духовної хорової музики
«Великодні дзвони»

30 квітня 2017 року у Львові, у Храмі Преображення ГНІХ відбудеться 13-й фестиваль духовної хорової музики «Великодні дзвони». Для багатьох львів’ян він вже став традиційним і довгоочікуваним святом. У фестивалі традиційно беруть участь як церковні хори, так і світські творчі колективи (дорослі та дитячо-юнацькі). Цього року гостями фестивалю стануть 25 колективів. 

Програма фестивалю передбачає виконання хорових духовних творів, пов’язаних із святкуванням Великодня, уривків з Воскресної Утрені, Літургії, великодніх пісень. Прозвучать концерти Дмитра Бортнянського, хорові твори Артемія Веделя, Михайла Вербицького, Йосипа Кишакевича, Миколи Леонтовича, Олександра Архангельського, Андрія Гнатишина, Анатоля Вахнянина, Юрія Антківа, Мирона Дацка та ін. Окрім української хорової класики в програмі фестивалю прозвучать духовні твори Антоніо Лотті, Карлоса Пуї, Рандала Томпсона, та інших авторів.

Вже 13-й рік поспіль під величним куполом цього столітнього храму у дзвінкоголосому хорі єднаються кращі колективи для спільного духовного піднесення на прославу воскреслого Христа, щоб доносити до людей всю глибину та красу молитви, щоб ще раз доторкнутися душею і серцем до цієї Великодньої містерії.

Початок о 15.00 год. Вхід вільний.
Адреса: Львів, вул. Краківська, 21, Храм Преображення ГНІХ

Музичний фестиваль
Sacrum Non Profanum

До 3 травня 2017 року в Україні відбудеться Міжнародний музичний фестиваль Sacrum Non Profanum. Подія, яка відбувається вже в тринадцяте, цього року матиме два відкриття – навесні у Львові та Івано-Франківську, а також влітку – в Берліні, Щецині та прибалтійському Тшенсачі. Ця шанована музична подія у нас пройде під гаслом «Польська музика Сьогодення в Україні – Кароль Шимановскі та Войцех Кіляр». А вже під час серпневих концертів – у Берліні, Щецині та приморському Тшенсачі – публіка аплодуватиме, зокрема, творам прекрасного польського композитора Анджея Пануфніка, інтерпретованим всесвітньо знаними і популярними виконавцями.

Місце проведення у Львові:

- Львівський історичний музей, пл. Ринок, 6
- Львівська національна музична академія ім. Миколи Лисенка, вул. Нижанківського, 5
- Митрополича Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові, пл. Катедральна, 1
- Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

Метою заходу є передовсім популяризація в Україні мистецького доробку відомих польських творців. У фестивалі візьмуть участь виконавці, що представляють різні галузі мистецтва – музику, фільм, малярство, фотографію. Виступатимуть, зокрема, видатні інтерпретатори музики Кароля Шимановського і Фредерика Шопена – Йоанна Доманьска, Анджей Татарскі і Славомір Вільк, солісти Варшавської камерної опери, чудовий Академічний хор ім. проф. Яна Широцкого, а також оркестр Львівської обласної філармонії.

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Твоє місто рекомендує


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!