Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про мову

2468 1
Невдовзі його має підписати президент.
фото: Львівська політехніка

фото: Львівська політехніка

Сьогодні, 14 травня, Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», повідомляє Hromadske.tv.

Перед підписанням закону Рада відхилила чотири проекти постанови, якими просили скасувати рішення щодо ухвалення закону про мову. Андрій Парубій підписував законопроект під оплески присутніх депутатів. Відтак його має підписати президент Петро Порошенко.

Читайте також: Сьогодні ми ухвалили найкращий у світі закон про мову

Нагадаємо, 25 квітня після понад двох тисяч правок Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Законопроект має унормувати законодавство України про мову, після того, як Конституційний суд скасував закон «Колесніченка-Ківалова», який ухвалили у 2012 році. У першому читанні новий мовний закон схвалили у жовтні торік.

Додамо, що Петро Порошенко сказав, що збирається підписати закон про мову, як тільки він до нього надійде. Натомість майбутній президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook написав, що після інавгурації перевірить ухвалений законопроект, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України.


Читайте також:
15 Травня, 2019 07:48
666 ... отій "голові" час повертатися у рідні "пенати" ... на кульпарківську ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!