Головну ялинку Львова одягнули у півторакілометрову світлову ілюмінацію. Фото. Оновлено

2431 0
16-тиметрову ялинку засвітять в біло-жовтих кольорах.
Photo by Kieran White on Unsplash

Photo by Kieran White on Unsplash

У центрі Львова почали прикрашати головну ялинку міста. Цього року, як і минулоріч, вона буде у біло-жовтих тонах, без іграшок. Урочисто відкриють та підсвітять ялинку 18 грудня ввечері, напередодні Дня святого Миколая. Про це Тvoemisto.tv повідомила керівниця департаменту розвитку Львівської міськрад Наталія Бунда.

Читайте також: Фото дня. У центрі Львова встановили головну новорічну ялинку Львова

За її словами, ялинку заввишки у 16 метрів прикрашатимуть у стилі попередніх років.

«Оскільки попередні 2 роки саме львівську ялинку визнавали найкращою в Україні, тож вирішили залишити минулорічну ілюмінацію. Вона світитиметься двома кольорами – білим (будуть так звані штраби), та м’яким жовтим (з дрібнішими лампочками), які будуть миготіти. Зверху ялинку прикрашатиме зірка. Жовтого світла по ялинці розвішать 1 200 метрів, а білого – 200 метрів», – каже Наталія Бунда.

Читайте також: Де у Львові купити легальну ялинку. Інтерактивна мапа локацій

Іграшок на ялинці не буде. За словами Наталії Бунди, так роблять тепер у всіх європейських містах.

«Це традиційний святковий стиль європейських міст. Без іграшок ялинки є у Відні, Берліні, Стокгольмі. Уся краса нашої ялинки в тому, що вона жива, тож її вирішили не завуальовувати. Гармонійного підкреслення ялинці надасть світло», – каже керівниця департаменту розвитку.

Внизу ялинки, як завжди, стоятимуть імпровізовані подарунки, а саму ялинку цілодобово охоронятимуть.

Офіційно відкриють і засвітять львівську 18 грудня, о 18.00 год. Через карантин та пандемію Наталія Бунда каже, що цього року найкраще, якщо львів’яни та гості міста ці урочистості дивитимуться онлайн. Тvoemisto.tv транслюватиме урочисте відкриття ялинки.

Також у цей день поблизу ялинки відбудеться передача Вифлеємського вогню. Після цього взяти вогник зможе кожен бажаючий. Його виставлять поблизу входу у Ратушу.

Нагадаємо, сьогодні у соцмережі почали поширювати фейкову свтілину головної ялинки Львова. Цю картинку уже поширили кілька ЗМІ. Світлину із гумором оприлюднив Дмитро Михалков у Фейсбук. Насправді це зображення ялинки із Нью-Йорку.

Ольга Шведа, фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!