Казка львівської письменниці увійшла до всеукраїнського Брайлівського проєкту

1774 0
Раніше казка львів’янки увійшла до збірки казок, виданої шрифтом Брайля, в Угорщині.
Фото Лесі Кічури

Фото Лесі Кічури

«Фея Різдва» львівської письменниці Лесі Кічури вийшла друком у шрифті Брайля у книзі всеукраїнського проєкту «Насипала зима сніжинок на долоньки». Про це казкарка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Казку авторки зі Львова видали в Угорщині шрифтом Брайля

«Для мене – це неймовірна радість – ще одна Брайлівська книга для особливих діток у моєму письменницькому доробку. На її сторінках живе одна з моїх улюблених різдвяних казок – «Фея Різдва», – повідомила Леся Кічура.

У книгу увійшли казки авторів з усієї України – Лесі Пронь (Київ), Ірини Мацко (Тернопіль), Віри Правоторової (Рівне), Людмили Шамрай (Дніпро), Дмитра Кузьменка (Київ), Ольги Полевини (Кіровоград).

Збірка вийшла друком у межах проєкту «Зірки на долонях» та створена для малечі з важкими порушеннями зору рельєфно-крапковим шрифтом та звичайним шрифтом за принципами універсального дизайну. У книзі також присутні кілька рельєфних малюнків, які творила дизайнерка Ольга Разлом.

Нагадаємо, що у Львові нещодавно створили 220 книжок шрифтом Брайля для дітей.

Фото Лесі Кічури

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!