Кілька сіл на Львівщині відправили на карантин через сказ

2295 0
Карантин триватиме до 22 травня.
Фото умовне

Фото умовне

У селі Унятичі Дрогобицької громади виявили випадок зараження сказом у собаки. Відтак у його 5 кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження.

Джерело: Дрогобицька міська рада

Карантин триватиме до 22 травня 2023 року за умов відсутності нових випадків захворювання тварин сказом. Це вже третє село у Дрогобицькому районі, де з початку року впровадили карантин через виявлений сказ у тварин.

Як зазначила епідеміологиня Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Ірина Фесенко у коментарі Tvoemisto.tv, собака помер від сказу. Контактних троє осіб, проте тварина нікого не кусала, але можливе ослинення. Крім того, попередньо сабака контактував із лисицею.

Читайте також: Що робити, якщо вас вкусив собака. Поради від МОЗ

За словами начальника Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрія Гарбузинського, собака  перебував на постійному прив’язі. За день до загибелі працівники ветеринарної служби оглянули тварину та встановили, що зіниці не були збільшені, також не виявили ран від укусів на тварині.

Нагадаємо, що у січні 2023 року кількість випадків зараження сказом зросла вп'ятеро у порівнянні з аналогічним місяцем 2022 року. Цьогоріч епідеміологи зафіксували 10 таких випадків, а у січні 2022 – два.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!