Коли у Львові можуть збудувати нову будівлю Ратуші

3116 0
Ділянка між вул. Городоцькою та вул. Шевченка належить Міністерству оборони України.
фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Між вулицями Городоцькою та Шевченка у Львові планують збудувати нову адмінбудівлю Ратуші та конгрес-хол. Однак цю ділянку досі не передали із власності Міноборони місту. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: У Львові затвердили будівництво спорткомплексу на Сихові. Візуалізація

«У 2015 році ЛМР та Міноборони підписали меморандум про співпрацю і там були двосторонні зобов’язання. Місто мало прийняти у свою власність 103 житлових будинки військових, у які, за орієнтовними підрахунками, треба вкласти 150 млн грн, щоб привести до ладу. Так само місто мало виділити 16 га землі на будівництво житла для військових, а Міноборони мало передати місту будівлі і землю за церквою Анни і на вул. Авіаційній», – каже він.

Меморандум підписали та почали процес, однак з різних причин його не реалізовували, додає Любомир Зубач. 26 грудня міський голова Андрій Садовий знову заявив, що місто збирається будувати там адмінбудівлю ратуші.

«Зараз маю нараду в Києві, де в Міноборони обговорюємо, яким чином можна зреалізувати будівництво, може слід оновити меморандум. Ця територія велика, приблизно 9 га, і питання будівлі для міськради є важливим, але вторинним. Основна річ, чому ми намагаємося її отримати у власність міста, то тому, що це сам центр і добре місце для громадської забудови. Там не має буде житла чи комерційної забудови, а щось від конгрес-холу, де проводитимуть конференції на найвищих рівнях, зустрічі, виставковий центр до приміщень міської ради», – додає він.

Любомир Зубач каже, що наразі все залежить від перемовин із Міністерством оборони, адже для передачі землі треба розпорядження Кабміну.  

Читайте також: До кінця лютого Кабмін планує виставити львівський аеропорт на концесію

Додамо, що у 2016 році Андрій Садовий уже анонсував будівництво між вулицями Городоцькою та Шевченка великого конгрес-центру з готелем та виставковими залами, що передбачено Генпланом Львова. Тоді управління архітектури мало підготували міжнародний архітектурний конкурс.

Стару ратушу на площі Ринок планують частково використовувати як адмінбудівлю міської ради, зокрема для презентаційних функцій, втім на 3-4 поверхах хочуть розміщувати картинні галереї.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!