У Львові затвердили проект спорткомплексу на Сихові. Візуалізація

27104 1
Конкурс на проект сучасного спортивного об’єкта оголосили наприкінці липня цього року.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

У Львові обрали переможців конкурсу на кращий проект спортивного комплексу на Сихові. Про це повідомив  головний архітектор міста Юліан Чаплінський на своїй сторінці у Facebook.

Авторами проекту, який зайняв перше місце на конкурсі, стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін»: Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

Друге місце зайняв проект Миколи Шеремети, Остапа Галька та Олеся Кузя.

Третє місце посів проект авторів із ДП «Містопроект»: Юрія Столярова, Юрія Наконечного та Світлани Заріцької.

Детальний план будівництва спортивного об’єкта на ділянці біля церкви на Сихові розробили ще до Євро 2012. Пізніше депутат міської ради Роман Федишин подав ініціативу спортивного комплексу на Сихові, тому обрали саме цю ділянку.

До складу журі конкурсу увійшли:

головний архітектор міста Львова Юліан Чаплінський, доцент НУ «Львівська політехніка» та Львівської національної академії мистецтв Микола Рибенчук, Керівник  ТОВ «Укрдизайнгруп» Ігор Кузьмак, Засновник ТОВ «Архіматика» Олександр Попов, головний архітектор проектів ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» Віталій Козлов, президент Федерації гандболу Львівської області, депутат ЛМР Роман Федишин, президент Федерації регбі Львівської області, депутат ЛМР Петро Адамик.

Загальна площа будівництва становить 14 623 м кв. 

Згідно з умовами конкурсу, майбутній спорткомплекс використовуватимуть для занять регбі, гандболом, баскетболом, волейболом та водним поло. На даху, за планом, буде ухил, по якому можна спускатися на лижах, а впродовж однієї зі сторін покриття - конвеєрний підйомник. 

Вартість об’єкта за умовами конкурсу не повинна перевищувати 100 млн грн. Водночас Юліан Чаплінський у коментарі під постом про переможця конкурсу повідомив, що вартість реалізації проекту становитиме приблизно 200 млн грн. Будівництво розпочнеться наступного року і триватиме не більше трьох років.

Нагадаємо, раніше ТАМ «Кудін» здобула перемогу в конкурсі на кращий проект нового міського архіву Львова.

Візуалізацію взято з Facebook-сторінки Юліана Чаплінського

 

 


Читайте також:
28 Жовтня, 2017 21:19
Микола Шеремета Ну нарешті!! В архітектурі Львова настав справжній прорив. Так тримати. Вибрали достойний проект. Молодці. Чекатимемо його реалізаціі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!