Проблемне перехрестя Сахарова – Вітовського під час реконструкції планують заасфальтувати

7715 0
На Вітовського також планують відновити Пелчинський став.
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

Вулицю Вітовського у Львові, ймовірно, ремонтуватимуть уже у 2022 році. Цього року працюють над проєктно-кошторисною документацієюа проєктом покриття на вулиці буде комбінованим. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Читайте також: Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

«Проєкт у роботі, будемо сподіватися, що у цьому році буде готовий. На Вітовського буде комбіноване покриття – бруківка і асфальт. Між трамвайними коліями буде бруківка, на автомобільній полосі – асфальтобетон», – каже Оксана Єстеферова.

Керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик у коментарі Тvoemisto.tv каже, що повністю заасфальтованим буде перехрестя вулиць Героїв Майдану – Сахарова.

«На перехресті однозначно потрібно використовувати асфальт, щоб автомобілі швидше його проїжджали. Це перехрестя утворює шість вулиць, багато напрямків руху, на бруківці наносити розмітку – це максимум на півроку», – каже він.

Читайте також: Наступного тижня перекриють вулицю Богдана Хмельницького – від автовокзалу до Кукурудзяної

Ремонтувати вулицю почнуть найімовірніше уже наступного року. Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий у своєму влозі зазначив, що містяни мають час добре продискутувати питання покриття на цій вулиці, аби не було так, як із вулицею Бандери, де за первинним проєктом було одне покриття, згодом інше, а тепер її вимощують бруківкою.  

«Є вулиця Вітовського, можемо спробувати її заасфальтувати. Можемо рік дебатувати, проєктувати. Допоки не закінчена робота на вулиці Бандери, ми не можемо розпочинати ремонт на вулиці Вітовського. Окрім того, мені відомо, що ймовірно вулиця Вітовського не потрапляє на фінансування у цьому році, тому маємо час», – зазначив він.

Читайте також: Як планують змінити перехрестя Сахарова – Вітовського. Схеми руху

Нагадаємо, одне із найскладніших перехресть Львова, до якого сходяться шість вулиць, проєктує інжинірингова компанія «Автомагістраль». Ще у 2016 році у Львові розробили кілька варіантів реконструкції вулиці Вітовського. Її планували ремонтувати у комплексі з площею Франка та перехрестям Сахарова – Вітовського. Тоді проєкт виготовили у інституті «Львівдіпрокомунбуд». Попередньо там мали з’явитись велодоріжки, трамвайну колію пропонували зміщувати з однієї сторони вулиці в іншу впродовж усього маршруту трамвая, а навпроти Парку культури планували відновити Пелчинський став. Втім тоді цей проєкт так і не завершили. Також фахівці опрацювали 15 варіантів організації дорожнього руху, серед яких відкинули варіант облаштування кільця, щоб зберегти простір біля Lеm Station. Найоптимальнішим варіантом у міськраді вважають заборону частини лівих поворотів на перехресті та застосування елементів одностороннього руху по вулиці Героїв Майдану.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!