Кожна 5-6 пара на Львівщині – безплідна

16604 1
Дбати про репродуктивне здоров’я потрібно ще з підліткового віку.
Фото: implant-ivf.com

Фото: implant-ivf.com

Майже кожна 5-6 пара в Україні та по області є безплідною. Про це під час інтерв'ю Tvoemisto.tv, у межах проєкту «Реформи без ілюзій», розповіла директорка Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення Марія Малачинська.

Читайте також: Держава повністю покриватиме витрати на кесарів розтин та пологи 

«Наші пацієнти вже в дуже молодому віці мають багато проблем – від захворювань ендокринної системи до непрохідності чи відсутності маткових труб», – каже вона.

Серед основних причин безпліддя вона називає проблеми з ендокринною системою, наприклад, порушенням роботи щитоподібної залози, метаболічний синдром, ожиріння.

«Перша й основна причина – неправильне харчування підлітків. Крім того, зараз зростає статистика чоловічого безпліддя. Раніше був міф, що захворіти може тільки жінка, проте зараз ситуація практично рівна. Тому якщо пара не може завагітніти, потрібно обстежитися обов’язково обом. У чоловіків діагностика проходить легше, але лікування триває довше», – додаєм Марія Малачинська.

Читайте також: 6 міфів про безпліддя, які варто спростувати

Аби попередити безпліддя необхідно дбати про репродуктивне здоров’я ще з підліткового віку, зокрема ходити на профілактичні огляди до дитячих гінеколога й уролога. Перший візит лікарка радить зробити ще у 11-12 років. 


Читайте також:
24 Вересня, 2019 16:54
666 ... під.рах.уї вже за до статевого життя добралися ... взялися б вони за та й пішли б собі на ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!