Країни Європи через коронавірус вводять нові та посилюють чинні обмеження

2204 0
У світі за весь час поширення COVID-19 зареєстровано 145 369 випадків зараження.
Фото: Цензор

Фото: Цензор

Уряди Литви, Естонії, Росії у зв’язку з поширенням коронавірусу запроваджують обмежувальні заходи. А Іспанії, Франції, Ізраїлю посилюють діючі. Tvoemisto.tv  систематизувало перелік країн.

З 16 березня у Литві запроваджується карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу, з 18:00 14 березня тимчасово відновлено прикордонний контроль на внутрішніх кордонах ЄС з Польщею і Латвією.

«Литовський уряд вирішив оголосити карантин у Литовській Республіці... Із запровадженням карантину в Литву буде заборонено в’їзд більшості іноземців, буде закрито більшість магазинів, за винятком продовольчих. Заборони не стосуватимуться руху товарів», – заявила прем’єрка країни Саулюс Скверняліс.

Усі громадяни цієї країни, які будуть повертатися з заражених територій будуть поміщені на 14 днів самоізоляції. У Литві поки що виявлені вісім випадків коронавірусу, два з них – у суботу.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Уряд Естонії, для запобігання поширенню нового коронавірусу, заборонить в'їзд в країну іноземних громадян. Зокрема, з 17 березня в'їзд в країну дозволено естонцям, людям, які живуть в Естонії, та іноземцям, члени родини яких проживають в Естонії. Виїхати з країни дозволено всім. Уряд заявив, що планує двотижневу ізоляцію для всіх, хто в'їжджає, за винятком транспорту для зовнішньої торгівлі. За останніми даними в Естонії зареєстровано 115 випадків зараження коронавірусом.

Уряд РФ розпорядився призупинити з 15 березня пропуск іноземних громадян через сухопутний кордон з Польщею і Норвегією для попередження поширення коронавірусу. Розпорядження не поширюється на громадян Республіки Білорусь, членів офіційних делегацій і осіб, що мають посвідку на проживання у Російській Федерації. За останню добу кількість випадків зараження коронавірусом в Росії зросла з 45 до 59.

В Іспанії оголосили про посилення обмежувальних заходів для населення через поширення COVID-19.

Зокрема, іспанцям заборонено залишати свої будинки, за винятком:

  • Йти на роботу;
  • Купувати їжу або предмети першої необхідності;
  • Йти до лікарні.

Але і в цих випадках іспанцям дозволено залишати свої будинки тільки поодинці. За останніми даними в Іспанії зареєстровано 6391 випадок зараження коронавірусом.

З 00:00 15 березня у Франції закривають більшість магазинів, ресторанів, кінотеатрів, нічних клубів та інших розважальних закладів. Людям рекомендують залишатися вдома через поширення COVID-19. Продуктові магазини, аптеки та автозаправки продовжать працювати. За останніми даними у Франції зареєстровано 4480 випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

З ранку 15 березня в Ізраїлі заборонено збиратися групами понад 10 осіб. Також в країні закриваються всі кафе, ресторани, театри та інші подібні заклади. Продовжать роботу лише аптеки та супермаркети. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав ізраїльських громадян працювати з дому, якщо це можливо, і утримуватися від несуттєвих поїздок. За останніми даними в Ізраїлі зареєстровано 193 випадки коронавірусу.

Загалом, у світі за весь час поширення COVID-19 зареєстровано 145 369 випадків зараження. Завершили лікування від коронавірусу 71 689 людей, померли 5429.

За добу у Китаї зафіксували 32 нових випадків інфікування. Вилікувались за цей період 1468 людей. Станом на 14 березня там нараховано 80 995 випадків зараження.

12 березня через загрозу коронавірусу в Україні запровадили карантин. У Львові школярів відправили на дистанційне навчання школярів та студентів, обмежили масові заходи, а також закрили мистецькі та культурні заклади.

16 березня Україна закриває на два тижні всі кордони для іноземців, а з 17 березня скасовують усі міжнародні авіарейси з України. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!