У Стрийському парку зацвіли крокуси та «завелися» мешканці. Фото дня

7174 0
Зараз у Стрийському парку живуть чорний і білий лебеді, білочка, селезні, крижні, щур-мандрівник та мишки.
Фото: Олена Мазурик

Фото: Олена Мазурик

В одному з найстаріших та найкрасивіших парків Львова, Стрийському парку, зацвіли крокуси та підсніжники, а найближчим часом тут можна буде споглядати за цвітінням магнолій та жовтої форзиції. Про це Тvoemisto.tv розповіла в.о. керівника Стрийського парку Олена Мазурик.

За її словами, минулої осені поблизу озера, що в парку, встановили п’ять інформаційних стендів. Цікаву інформацію про таємничих мешканців, які живуть у Стрийському парку, на стендах можуть віднайти і діти, і дорослі.

«Зараз у Стрийському парку живуть чорний і білий лебеді, білочка, селезні, крижні, щур-мандрівник, мишки. Раніше у нас була велика проблема, адже люди дуже часто підгодовували лебедів, які мешкають на озері. Тому вирішили нагадати відвідувачам – кого і що можна цікавого побачити у нашому парку, чим можна годувати наших мешканців і як за ними доглядати», – каже Олена Мазурик.

Встановили стенди восени минулого року. З місцевого бюджету на їх виготовлення та встановлення пішло приблизно 40 тис. грн. Деякі стенди тут не прості, а й інтерактивні, адже складені у вигляді кубиків, які повертаються і з кожного боку містять пізнавальну інформацію. Для дітей це і гра, і наука.

Також, як розповіла Олена Мазурик, зараз у Стрийському парку красиво зацвіли підсніжники та крокуси, а за тиждень-два цвітом покриється магнолія і жовта форзиція.

У найближчих планах парку – замінити освітлення у верхній алеї парку та озеленити територію. Зокрема, наступного тижня тут планують висадити п’ять саджанців, які подарували небайдужі мешканці. Це – ялина колюча, веймутова сосна і сосна Банкса.

Ольга Шведа

Фото Олени Мазурик та Олександра Ліка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!