Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3564 0
Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 23-24 травня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: фестиваль короткометражного кіно WIZ-ART, аматорські змагання на велосипедах, низка концертів відомих українських музикантів, безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі.

Сімейне дозвілля

У приміщенні Державного природознавчого музею, що на вулиці Театральній, 18, триває інтерактивна виставка «Відчуй себе дослідником», яку організовує одеський «Музей цікавої науки». Головне завдання музею – показати дітям та дорослим все найцікавіше та дивовижне зі світу науки, стимулювати учнів та студентів до отримання знань у повсякденному навчанні. Кількість інтерактивних експонатів: 50. Вартість вхідного квитка: від 50 грн до 100 грн.

У суботу, 23 травня, відбудеться свято для дітей та їх батьків. Кожен учасник «Спадщина-фесту» матиме змогу провести вихідний день у середовищі розвиваючих ігор та зануритись у атмосферу співів біля вогнища. Початок – о 12 годині в парку «Погулянка». Вхід вільний.

Львів’ян запрошують на концерт дітей із сиротинців. Громадська організація «Care in Action – Турбота в дії» запрошує близько 150 дітей із дитячих будинків та шкіл-інтернатів Львова і області на захід «Таланти в дії», що відбудеться 24 травня у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Захід триватиме з 10:00 до 17:00.

Також нагадаємо, що в рамках соціальної кампанії «Моя хата НЕ скраю», МГО «Ідеї молоді» з 21 травня до 21 червня проводить збір книг для дитячого будинку «Добре серце» зі села Новий Милятин. Організатори закликають небайдужих людей підтримати акцію та зробити свій вклад в освіту і розвиток дітей. Книжки просять приносити в офіс організації, що на вулиці Дорошенка, 29 із 12:00 до 18:00 у будні.

 

Концерти

У суботу, 23 травня, о 20:00 в Event Hall КІНО (пр. Чорновола, 2) стартує концерт гурту The HARDKISS, який  має назву "Холодний Альтаїр". Музиканти обіцяють шанувальникам незабутню атмосферу та космічну подорож. Вартість квитків - від 150 гривень.

У суботу  о  21:00 у приміщенні Ринку зброї "Під Арсеналом" (вул. Підвальна, 5) розпочнеться концерт Олексія Когана. Український джазмен, автор і ведучий радіопрограм, зокрема, Jazz Time на радіо «Аристократи», Олексій Коган розкаже у Львові свої “Джазові історії”. Вартість - 150 грн (з карткою LOKAL 120 грн).

23 травня о 20:00, у Хмільному домі Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18) розпочнеться концерт гурту Мотор'ролла. попередній прожаж квитків – 80 грн, вхід в день концерту – 100 грн.

О тій же годині у "LEVEL ROOM" (вул. Мазепи, 11) стартуватиме виступ ще одного українського виконавця - Арсена Мірзояна. вартість: 150-250 грн.

У неділю, 24 травня, о 19:00 в клубі Picasso (вул. Зелена, 88) відбудеться презентація нового синглу гурту Фіолет, який увійде до наступного номерного альбому команди. У рамках міні-туру музиканти зберуть на концерті у Львові книги для вояків.

 

Фестиваль короткометражного кіно WIZ-ART

Увосьме відбуваться міжнародне свято короткого метру у Львові. До 24 травня фестиваль короткометражного кіно WIZ-ART проходиме у різних локаціях: Львівський палац мистецтв, Львівський кіноцентр, Центр міської історії Центрально-Східної Європи. Слоган цьогорічного фестивалю - "Причина майбутнього". Глядачі побачать близько 100 коротких метрів з різних куточків світу, серед яких також вперше цього року - дитячий показ анімації "Шортики". В рамках Wiz-Art презентують свої підбірки короткометражок Феміністична майстерня (м. Львів), фестиваль кіно та урбаністики 86 (м. Славутич) та SediciCorto Film Festival (м. Форлі, Італія). Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами і сценаристами, майстер-класи, лекції у рамках освітнього блоку - Wiz-Art Film School та концерти. Абонемент на всі події - 160 грн. Абонемент на один день – 60 грн. Квиток на один показ – 30 грн.

 

Спорт

У суботу, 23 травня, у Вулецькому лісі, що на вулиці Пирогівка, усі охочі матимуть змогу поспостерігати за  велосипедними крос-кантрійними змаганнями «Вульки», які вже стали традиційними і проводять з 2008 року. Змагання проводитимуть за олімпійською системою, згідно з правилами UCI. На проходження дистанції спортсмену надають від 45 хв. до 2 год. залежно від категорії. Перемогу та наступні місця здобуває той учасник, який за відведений час подолає найбільшу кількість кіл. У рамках проведення змагань пройде екологічна акція по збору сміття у лісі.

Уперше в історії України пройде товариський матч між американськими військовими та львівською командою з американського футболу «Леви». Гратимуть американці з українцями в безконтактну версію американського футболу – флаг-футбол. Гра проходитиме в неділю, 24 травня, о 15:00 годині на стадіоні «Юність», що в Центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запрошує на безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі. Заняття відбуватимуться щонеділі. Охочих до релаксу на свіжому повітрі огранізатори запрошують приходити на 11:00. Перше заняття відбудеться вже цієї неділі, 24 травня.

 

Зустрічі, виставки

23 травня о 16:00 у Перій Львівсьій Медіатеці (вул. Мулярська, 2а) спільнота Collegium Musicum презентує цикл лекцій з літератури й музики. Цієї суботи зустрі буде таматичною: Ґюнтер Ґрасс: "незручний" письменник, який творив наперекір духу часу.

Того ж дня волонтери зі Львова та області проведуть у центрі міста живий волонтерський ланцюг. Акція, приурочена до свята Дня героїв. Початок о 16:00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку. 

У неділю, 24 травня, в Українському католицькому університеті (вул. Хуторівка, 35а) відкриють виставку ікон на камені. 

У галереяї сучасного мистецтва "Зелена канапа" (вул. Вірменська, 7) продовжується презентація фотопроекту Інни Шинкаренко “Жінка. Чоловік”. Авторка фотографувала успішних та відомих жінок Львова спершу в чоловічому, а згодом в жіночому одязі. При цьому її моделі отримували задачу – пригадати  чоловічі та жіночі риси у собі та проявити їх мовою погляду,  жестів та міміки. Виставка робіт фотографа триватиме до 7 червня.

У Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) можна подивитися виставку львівських поштівок з колекції Олександра Коробова. Експозиція присвячена 120-річчю ілюстрованої поштової картки з видами Львова – безцінного іконографічного матеріалу, своєрідного підручника іконографії Львова початку ХХ ст. Виставка триватиме до 24 травня.

В Музеї Ідей (вул. Валова, 18-а) триває виставка угорського художника-абстракціоніста Чока Ласло, яка має назву «Знаки з дороги».

 

Окрім того, нагадуємо, що цими вихідними у Львові синоптики обіцяють прохолодну погоду, а подекуди навіть грози.

фото: femel.com.ua, vdslr.com.ua, www.concert.ua, www.fontan-event.com, girnyk.com.ua, md-eksperiment.org

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!