Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4339 0
Цими вихідними Львів святкує свій День народження, тож сюрпризів та цікавинок вистачить як для мешканців, так і для гостей міста. Святкова програма потішить нас багатьма захоплюючими й різноплановими подіями. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку найцікавіших та найкращих пропозицій плідно й насичено провести ці вихідні.

Фестивалі

З 1 до 3 травня у спеціально відведеному внутрішньому дворику Львівської Ратуші відбудеться ХІІІ міжнародний фестиваль «Флюґери Львова». Організатори триденного свята якісної музики, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», анонсують участь у «Флюґерах» музикантів з Польщі, Норвегії, Німеччини, Угорщини, Ірландії та України (зокрема, з Криму та східноукраїнських міст).

1-4 травня на площі Музейній (біля Домініканського собору) проходитиме VII День Батяра. За словами організаторів, це свято міської культури, під час якого гості та мешканці міста мають рідкісну можливість зануритися в атмосферу, настрій, стилістику і побут споконвічно львівського явища «батярство».

2-3 травня львів'ян запрошують на фестиваль садівництва «Floria Фест», який уже вдруге пройде у садовому центрі «Клуб Рослин». Дорослі відвідувачі фестивалю зможуть взяти участь у професійних майстер-класах, та отримати консультації із професійного садівництва, а для дітей на заході заплановано чимало забав та розваг. Фестиваль відбудеться за адресою село Підбірці, вулиця Спортивна, 8. Вхід – безкоштовний.

Упродовж трьох днів, із 1 до 3 травня, у Львові проходитиме фестиваль «Meditarraneo. Дні Хорватської культури», що познайомить львів’ян і гостей міста з мистецтвом, культурою, національною кухнею, музикою, кіно та туристичним потенціалом Хорватії.

Концерти

У рамках святкування Дня міста у Львові презентуватимуть концертний проект «Відчинилося життя». Він проходитиме 3 травня о 17:00 на відкритій сцені Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. Вхід – вільний. У концертах візьмуть участь талановиті незрячі виконавці, які виступатимуть в супроводі оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької. Серед учасників – вже відома Олена Ковтун з Полтави, переможниця телешоу «Україна має талант», та юні дебютанти проекту: 7-річна Софійка Хома та 10-річний Остап Нестеровський.

3 травня о 17.00 годині у Франківському районі на вул. Симоненка, 10, відбудеться відкриття «Площі 12 вальсів», де під акомпанемент камерного оркестру «Collegium Musicum» танцювальна студія «Dancing City» запрошуватиме до танцю просто неба.

1-3 травня о 15 годині у Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1) відбудеться концерт органної музики. Під час концерту звучатиме автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці України. Вхід для дорослих – 25 грн, для учнів та студентів – 15 грн.

Виставки та екскурсії

Від 1 травня у Львівській Майстерні Шоколаду (вул. Січових Стрільців, 5) відкрито виставку «АРТ і ШОКОЛАД» грузинського художника Автанділа Гургенідзе. Оглянути експозицію у майстерні можна буде з 1 по 22 травня.

У понеділок, 4 травня, о 12:00 годині у Центральному парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького львівський автоспортивний проект «Drive Сity» презентує автомобілі провідних автогонщиків міста Лева перед стартом нового сезону.

У приміщенні Культурно-Мистецького центру «Львівський Палац Мистецтв», що на вулиці Коперника, 17 (3-й поверх) триває фотовиставка газети «День». Експозиція вміщує близько 160 світлин. Виставка триватиме до 10 травня із 11:00 до 18:00, окрім понеділка. Вхід вільний.

Цими днями минає 103 роки від моменту освячення будівлі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, що по вулиці Драгоманова, 42. Із цієї нагоди у неділю, 3 травня, львів’ян запрошують безкоштовно відвідати експозицію Українського мистецтва ХХ століття. Вартість екскурсій у звичайні дні – 50 грн для дорослих та 30 грн для студентів й учнів.

Квести і майстер-класи

У неділю, 3 травня, до Центру творчості для дітей та юнацтва Галичини, що на вулиці Вахнянина, відбудеться відкритий майстер-клас з виготовлення літаючих ракет під назвою «Сила тяжіння переможна». Участь у майстер-класах безкоштовна. Захід розпочнеться о 14.00, а на 14.30 запланований запуск ракет.

Оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея Шептицького, прийнято рішення відзначити 759-річчя Львова як День міста Шептицького. – З цієї нагоди 3 травня о 14 годині у Парку культури імені Богдана Хмельницького розпочнеться тематичний квест «Родина Шептицьких».

Окрім того, у Львові стартував фотоконкурс «Місто, що надихає книгу». Ці довгі вихідні – чудова нагода для львів’ян, аби прогулятися містом та влаштувати справжнє фотополювання. Роботи переможців у майбутньому можна буде побачити на білбордах Львова.

Духовність

У неділю, 3 травня, з нагоди Дня міста у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) о 14.30 годині відбудеться екуменічна молитва за місто. До участі запрошують представників усіх конфесій, мешканців та гостей Львова.

 

Фото: kmeller.com, dailylviv.com,  www.fest.lviv.ua, grigoryev.net, ct.lviv.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!