У Львові лікарі консультуватимуть телефоном чи у скайпі, а додому не приходитимуть

11396 4
Три години для прийому пацієнтів, а три години – для виїздів на виклики. Невдовзі така схема роботи медиків припиниться. Лікарі не їздитимуть до пацієнтів.

Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб: «Зараз виїзди ще не скасовані. Та є така пропозиція, як і в усьому цивілізованому світі, щоб лікарі на виклики не ходили. Такі зміни надають автономію лікарю і медичному закладові». 

Консультувати пацієнтів лікарі зможуть дистанційно, визначаючи регламент самостійно. «Вони перестають бути залежними від встановлених у радянський час регламентів. Якщо пацієнтові необхідно приділити сорок хвилин, то саме стільки приділяють, якщо ж достатньо однієї хвилини, то буде стільки. А, якщо нема потреби щоразу оглядати, то лікар може проконсультувати хворого телефоном чи через скайп – це вже залежить, як пацієнт і лікар між собою домовляться. Я проти того, щоб сімейні лікарі ходили на виклик», – сказав Володимир Зуб. 

Читайте також: Сімейний лікар по-новому. 19 найпоширеніших запитань до МОЗ та відповіді на них

Нагадаємо, в рамках медичної реформи пацієнти можуть самостійно обирати собі сімейного лікаря. У МОЗ пропагують принцип «гроші ходять за пацієнтом», відтак зарплата лікарів залежатиме від їхнього навантаження. До одного лікаря можуть прикріпитися до двох тисяч пацієнтів. 

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

Підготувала Наталія Павлишин


Читайте також:
2 Травня, 2017 11:47
Оксана Та це якийсь дурдом зробили.я би того В.Зуба поставила на своє місце,і подивилася як би він тоді заговорив,коли дома четверо дітей і всі хворіють один від одного,і зі всіма з температурою бігти в поліклініку........Я би в цей момент всіх можновладців що це придумали розстріляла на місці(це одна проблема)
Інша,якщо дитина хвора ,їхати до свого чи іншого лікаря треба платити,ідеш в лікарню плати--це виходить в нас платна медицина,чим ми захищені як ми захищені і ще з нашими зарплатами.
Куди нам рівнятись до інших держав з нашою невпорядкованою системою медицини,та ви наших дітей до гробу заводите.
Хто таке придумав,хай йому грець..,
1 Травня, 2017 17:28
Марія Погоджуюся із коментаріями вище описаного. Такі наміри не покращують ситуацію в країні, а погіршують до смертності та більшої інвалідності. Лікарі, це не та професія де можна сидіти на дивані і по телефоні встановлювати діагнози.
1 Травня, 2017 16:15
Таня По моему это абсурд..как можно например послушать легкие ребенка по скайпу или по телефону? "Как делают во всем цивилизованном мире" а кто то спросил у этого мира нравится ли им такая система? не врачам конечно, а именно пациентам. особенно если заболел ребенок :(
1 Травня, 2017 14:53
яна а на якій підставі9колись вважався виклик додому) лікарняні видаватимуть? на віру?і хто відповідатиме за ускладнення та зараження здорових, коли хворий з температурою буде змушений іти в поліклініку? бо декому доведеться в мороз тюпати 30 хвилин
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!