Львів та Дрогобич увійшли до топ-10 найбільш прозорих міст України

1883 0
У 2017 році перше місце посів Львів.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Рейтинг прозорості муніципалітетів, який щороку укладає українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International, у 2018 році очолив Дрогобич, а Львів опинився на 6 сходинці.

Читайте також: Галя балувана. Як Львів спустили з рейтингових небес на землю

Рейтинг показує, наскільки проактивно надають інформацію громадянам, якість превентивних заходів з боротьби з корупцією та відкритість місцевої влади щодо громадян, коли ті хочуть отримати інформацію.

Дрогобич отримав 85,2 балів зі ста. Також до п’ятірки увійшли Маріуполь (76,4), Вінниця (70,3), Покров (68) та Дніпро (66,6). Порівняно з 2017 роком, п’ятірка лідерів значно змінилася. Тоді рейтинг очолював Львів, а друге, третє, четверте і п’яте місця посідали Кропивницький, Івано-Франківськ, Миколаїв та Київ відповідно.

У новому рейтингу Львів зайняв шосте місце з загальним балом 65,7. Також до десятки увійшли Житомир, Бахмут, Кропивницький і Тернопіль.

Читайте також: Львів увійшов до п’ятірки найпривабливіших для інвестицій міст України

Найпрозорішою галузю в містах України є Доступ та участь – рівень її прозорості становить 62%. Друге місце за відкритістю посідає сфера Інформування про роботу органів місцевої влади – майже 56% прозорості. Найменший приріст прозорості за сферою фінансової та матеріальної допомоги та грантів.

Під час дослідження аналізували фінансову і бюджетну сферу, закупівлі, житлову й комунальну політику, галузь освіти, соціальні послуги, інформацію про роботу місцевої влади.

Інфографіка Transparency International Україна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!