Львівщину прийняли до мережі кулінарної спадщини Європи

5713 0
Область у мережі представлятиме Клуб галицької кухні. За членство платитимуть 2000 євро на рік із обласного бюджету.
фото: сторінка Клубу галицької кухні у Facebook

фото: сторінка Клубу галицької кухні у Facebook

Львівська область увійшла до Європейської мережі регіональної кулінарної спадщини Європи. Офіційні документи про приєднання регіону до організації, яка займається збереженням та промоцією регіональної кухні, підпишуть 27 жовтня під час Львівського економічного форуму. Про це Tvoemisto.tv повідомили у Клубі галицької кухні, який представлятиме область у мережі.

Для підписання документів до Львова приїде співзасновник мережі Ніклас Ф’єльстрьом.

Започаткована у Швеції, Європейська мережа регіональної кулінарної спадщини об’єднує понад триста підприємств та організацій із тридцяти регіонів Європи. Згідно з правилами мережі, організація, яка представляє регіон, має сплачувати за ліцензію 20 тисяч шведських крон на рік (близько 2000 євро).

Читайте також: Не кашею єдиною. Три незвичні страви з гарбуза

Членський внесок Львівщини оплатить департамент міжнародної технічної допомоги ЛОДА. Технічним впровадженням процесу займається керівник Клубу галицької кухні Олексій Петелько.

Серед можливостей, які дає членство, – промоція регіональної кухні на ресурсах мережі, обмін досвідом з іншими учасниками, участь у заходах, організованих мережею, та можливість використання торгівельної марки Regional Culinary Heritage Europe для промоції.

Першим українським регіоном, що увійшов до мережі, стала Рівненщина. Її приєднали до організації ще у 2008 році, але наразі участь області в програмі призупинена. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!