Мерія обіцяє завершити будівництво школи у Брюховичах, яку будують уже 5 років

2519 0
Тендер на реконструкцію (корегування) провели у 2018 році.
Фото: Wikimapia

Фото: Wikimapia

Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради стане замовником будівництва школи № 41 на вул. Макаренка, 19 у смт. Брюховичі. Відповідне рішення сьогодні, 25 березня, ухвалили депутати ЛМР.

Читайте також: «Це лише розрити яму». На «Палац спорту» на Сихові немає грошей

Реконструкцію з розширенням існуючої школи проводить ТзОВ «ХоСаРо», у 2018 році провели корегування проєкту і вартість сягнула 91 млн 625 тис грн.

Станом на сьогодні у школі треба добудувати ще один корпус. Посадовці міськради разом із депутатами мають виїхати на місце будівництва.

Голова бюджетної комісії Наталя Шелестак наголосила, що у бюджеті розвитку заклали гроші на це будівництво, але якщо там виникнуть додаткові роботи, то коштів не вистачить і не буде де взяти.

Читайте також: Школу на Малоголосківській побудують на місці інкубаторної станції

Як зазначила Тvoemisto.tv керівниця департаменту освіти Львова Зоряна Довганик, на продовження будівництва школи № 41 виділили 25 млн грн. Що саме конкретно потрібно добудувати та зробити освітянка не вказала, але точно відомо, що треба доставляти вікна, двері, підлогу, систему опалення.

«Коли нам передадуть проєктно-кошторисну документацію, зможемо визначити що вже зроблено, а що потрібно зробити. Будемо спільно дивитися. Школу, про яку йдеться, буде абсолютно новою. Її замовником виступала Брюховицька селищна рада. Потужність школи складає приблизно 800 учнів. Там уже є школа №41, розташована у старих приміщеннях. Коли нову школу добудують, діти зі старої переселяться сюди», – каже Зоряна Довганик.

За її словами, школа у Брюховичах дуже потрібна, адже багато мешканців змушені їздити в інші школи, зокрема № 81, 78, 53.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що будівництво школи припинили восени торік, оскільки селищна рада не мала коштів, то ж будівлю законсервували. За його словами, сьогоднішнє рішення буде першим кроком, щоб продовжити тут роботи і завершити їх до вересня, початку нового навчального року. 

Якщо школу таки збудують, то дітей не доведеться возити на навчання у Шевченківський район, додав Андрій Садовий.

Депутатка від фракції «Європейська солідарність» Олена Пелех каже, що живе у Брюховичах, але, за її словами, школу не встигнуть добудувати до вересня за 25 мільйонів. На будівництві є технічні недоліки, зокрема, протікає дах.

Читайте також: Приміщення у центрі Львова, яке пустує 10 років, хочуть віддати під садок чи школу

Будувати новий корпус школи почали у 2016 році. Тоді з бюджету Львова виділили 5 млн грн, у 2017 році ще фактично 5 млн грн, у 2018 році 4 млн грн, а у 2019 році Львівська міська рада перерахувала 8 млн грн.

Планувалося, що там після розширення навчатимуться 620 учнів. Площа школи буде понад 9 тисяч метрів квадратних. Тут має бути велика актова зала, 2 спортивних зали, школа матиме 3 корпуси.

ТзОВ «ХоСаРо» зареєстроване у 1994 році у Львові. Власником компанії (90%) є Володимир Хома та Володимир Мазур (10%). Володимир Хома є перевізником, який мав частину акцій у ПАТ «АТП-14630».

Христина Гоголь


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!