Львівське комунальне АТП-1 відмовилося від ідеї контролерів-касирів у автобусах

3126 0
За законодавством, контролери можуть працювати лише в електротранспорті.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Львівське комунальне АТП-1 не буде запроваджувати посади контролерів-касирів у своїх автобусах. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця підприємства Ірина Рєвунова.

Відповідні посади зможуть запрацювати лише тоді, коли для цього буде законодавче підґрунтя. 

«Станом на зараз законодавство передбачає контролерів тільки в електротранспорті. Якщо вони би сьогодні працювали, то не могли би штрафувати безквиткових пасажирів, оскільки не мають на це права. Функцію контролю продовжує виконувати водій», – каже вона.

Читайте також: Як курсують автобуси у Львові: розклади руху. Інфографіка

Також за її словами, відповідне законодавче підґрунтя буде після того, як запрацює електронний квиток, оскільки тоді зміниться система контролю.

Додамо, що раніше директор АТП-1 Орест Хамула зазначав, що посади контролерів у автобусах хотіли запровадити, оскільки багато пасажирів не платять за проїзд. За його словами, у автобусах зросла кількість пільговиків та тих, хто має підроблені посвідчення.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!