У Львові успішно трансплантували нирку 14-річній дівчинці

1300 0
Це друга трансплантація, яку львівські лікарі провели дитині.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

У Львові 14-річній дівчинці успішно провели трансплантацію нирки. У дитини була термінальна стадія хронічної ниркової недостатності. Батьки дитини погодилися на донорство.

Після всіх обстежень виявилося, що тато дівчинки – оптимальний кандидат. Трансплантацію медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру спільно з колегами з обласної клінічної лікарні провели ще 31 серпня. На сьогодні стан пацієнтів задовільний. Батька вже виписали додому, а дівчинка повернеться вже наступного тижня.

Читайте також: Готові два бокси. Коли у львівській лікарні почнуть проводити трансплантації кісткового мозку

Нагадаємо, що з серпня 2021 року Західноукраїнський спеціалізований дитячий центр є одним з двох львівських медзакладів, яким офіційно дозволили проводити трансплантації дітям. Надалі тут планують разом з колегами з Львівської обласної клінічної лікарні оперувати пацієнтів не тільки зі Львова, а з усього Західного регіону.

«Як відомо, в квітні наша команда провела першу трансплантацію нирки, після якої батьки та дитина повернулись до нормального життя. Завдяки розвитку трансплантології , тепер діаліз в нашій лікарні став тільки проміжним етапом лікування на шляху до повного одужання», – кажуть в лікарні.

Фото Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!