Львівські парки наступного тижня оброблятимуть від кліщів. Графік

2220 0
Стрийський парк та Парк культури планують обробляти 19 травня.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Із понеділка, 17 травня, парки Львова почнуть обробляти від кліщів. Про це Tvoemisto.tv розповів директор ОКП ЛОР «Профілактична дезінфекція» Роман Добуш.

Читайте також: «Хвороба з тисячами облич». Як львів'янка бореться із укусом кліща

«Зараз якраз все погоджується з містом. Розпочати плануємо з понеділка, з Шевченківського району. Але головною передумовою є хороша погода. На вулиці для цього має бути сухо, без дощів. І температура повітря має бути від +10С», – говорить він.

За словами керівника підприємства, обробку робитимуть акарицидним препаратом «Ципертрин», який сертифікований в Україні і не несе небезпеки для людей.

«В тій концентрації, якій він потраплятиме на людей чи домашніх тварин, цей засіб не становить небезпеки. Але все-таки ми рекомендуємо утримуватися від прогулянок парками в день їх обробки», – говорить Роман Добуш.

Графік обробки парків у Львові:

В понеділок, 17 травня, планують обробити такі відпочинкові зони: парк «Кортумова гора», «700-річчя Львова», «Замарстинівський», парк ім. Івана Франка, парк «Під Голоском».

У вівторок, 18 травня, оброблятимуть: парк «Високий замок», Снопківський парк, парк «Залізна вода», Архангела Михаїла на вулиці Стрийській, парк «Знесіння».

У середу, 19 травня, на черзі: зелена зона «Майорівка», лісопарк «Погулянка», парк «Личаківський», у тому числі пагорб Слави, Стрийський парк, Парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

У четвер, 20 травня, акарицидна обробка відбудеться у відпочинковій зоні «Піскові озера», «Горіховий гай», парк «Скнилівський», Левандівський парк, Бондарівка, зелена зона на вул. Роксоляни, парк «Кольонія».

У п’ятницю, 21 травня, – парк ім. Івана Виговського, зелена зона «Левандівське озеро», лісопарк «Білогорща».

Читайте також: Як вберегтися від кліщів і хвороби лайма. Поради від МОЗ

Нагадаємо, з початку цього року з приводу укусів кліщів у Львівській області до медиків звернулися понад 40 людей, а хворобу Лайма діагностували в 11 осіб. Чим небезпечна ця хвороба і які вона має наслідки, читайте в історії модераторки групи у Фейсбук «Лайм Україна» «Хвороба з тисячами облич».

Анна Чистякова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!