Львівські ресторатори просять дозволити роботу літніх майданчиків

5175 0
Ресторатори кажуть, що відкрити літні майданчики можна з дотриманням санітарних умов.
Літній майданчик кав

Літній майданчик кав'ярні «Цвібак». Фото з Facebook-групи «Гарячої лінії міста Львова»

Співзасновники холдингу !Fest долучилися до всеукраїнського звернення рестораторів та просять дозволити роботу літніх майданчиків. Відповідне відеозвернення опублікував співзасновник холдингу Андрій Худо.

Читайте також: Бізнес за командою не працює. Роман Матис про поани уряду та інвесторів під час карантину

«Пройшло вже більше місяця карантину і нашого попереднього звернення. Карантин триває – більшість нашого бізнесу закрито, а працівники–  без роботи. Ми робимо все щоб кожного дня створювати нові робочі місця. Проте загальна економічна ситуація і прогнози наразі невтішні», – каже Андрій Худо.

Ресторатори просять дати дозвіл на роботу літніх майданчиків із 12 травня, з дотриманням необхідних санітарних норм та обмежень.

«У цей період бізнес виконує функції, які в розвинених економіках робить держава. Розраховуючи тільки на себе, ми, як бізнес, просимо переглянути місцеві та загальнодержавні податки на 2020 рік. Це дозволить відновитися, зберегти бізнес і вернути людей до звичного життя», – додають у !Fest.

Читайте також: Музеї, бібліотеки чи все-таки ринки і перукарні. Бізнес-омбудсмен про вихід з карантину у Львові

У коментарі Tvoemisto.tv ресторатор Всеволод Поліщук розповів, що з одного боку він серйозно сприймає пандемії і є прихильником максимальної ізоляції.

«Крім цього, заклади, з якими співпрацюю чи які консультую, переважно не мають великого літнього майданчика. Тому, імовірно, що навіть за наявності дозволу ми будемо мати серйозну дискусію щодо того, чи варто відкриватися інакше, ніж на доставку та самовивіз. Імовірно, більшість все ж не відкриватимуться, принаймні, до того моменту, коли буде чітка відповідь про те, як зрештою передається, і як не передається вірус», – каже він.

Він каже, що якщо порівнювати, наприклад, із супермаркетами, яким дозволили працювати на карантині, то ресторанам простіше стежити за дотриманням певних правил.

«У моєму випадку йдеться здебільшого про заклади, які можуть утримувати свої невеликі команди за рахунок доставки. Але працювати на доставку навіть технічно можуть не всі ресторани. І якщо ми говоримо про масштаби таких зубрів, як !Fest, "Кумпель", "Челентано" тощо, то мова про сотні втрачених робочих місць у кожній із компаній», – додає Всеволод Поліщук.

Ще один львівський ресторатор Вардкес Арзуманян розповів Tvoemisto.tv, що підтримує звернення колег.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

Додамо, що днями раніше до Кабміну звернулися відомий одеський ресторатор Сава Лібкін та співзасновник київської мережі Tarantino family Дмитро Федотенков. Вони також від імені великих мереж закликали Кабмін дозволити працювати літнім майданчикам.

Нагадаємо, що карантин в Україні триватиме до 11 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!