Львівські шахістки відмовилися від участі у Гран-прі через допуск росіянок

1780 0
24 березня у Нью-Делі стартував третій турнір чотириетапного жіночого Гран-прі з шахів
Фото: Fide

Фото: Fide

Сестри-шахістки зі Львова Анна та Марія Музичук знялися з третього етапу жіночого Гран-прі. Про це повідомила Міжнародна федерація шахів.

«Гроссмейстери Анна та Марія Музичук зняли участь у змаганнях, а їх замінили МС Ніно Баціашвілі та Вайшалі Рамешбабу», – йдеться у повідомленні.

Причиною відмови від участі у змаганнях став допуск російських шахісток Алєксандри Горячкіної та Єкатєріни Лагно. Підтвердив це тренер чемпіона світу з шахів Магнуса Карлсена Петер Гейне Нільсен.

Читайте також: 11-річна львів’янка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

«Федерація фехтування України вирішила не брати участі в турнірах, на яких виступають російські спортсмени. Нещодавно сестри Музичук відмовилися від участі в Гран-прі ФІДЕ, на якому виступають російські гравці. Не повинно бути так, щоб відступали жертви», – зазначив він.

Нагадаємо, що Марія та Анна Музичук увійшли в топ-10 найкращих шахісток світу за версією Міжнародної федерації шахів FIDE.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!