Львівські школярі можуть вчитися по суботах, влітку або за ущільненою програмою

6883 0
Механізмів для навчання достатньо.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Із нового навчального року у львівських школах розглядають різні варіанти навчання учнів – по суботах, влітку або за ущільненою програмою. Кожен заклад вирішуватиме це на свій розсуд. Про це повідомив у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Читайте також: За дітьми, які виїхали, збережуться місця у школах. Інтерв’ю з новим керівником освіти Львова

«Законом передбачено, що кожен заклад сам планує структуру навчального року: коли він закінчиться, коли і скільки триватимуть канікули. Невідомо, якою буде зима, ситуація з газом, опалювальним сезоном. Ми теж про це думаємо, готуємося. Є різні варіанти – навчання по суботах, влітку, ущільнення програми. Механізмів достатньо. Але давайте акцентувати увагу на тому, що нам вдасться все це пройти, пережити зиму, що не доведеться шукати складних рішень. Хоча, звичайно, якщо треба буде це робити, то ми знайдемо вихід», – каже Андрій Закалюк.

Рекомендацій щодо зимових канікул наразі немає. Зараз триває підготовка до опалювального сезону, є рекомендації на рівні житлово-комунального господарства. Оскільки освіта дуже мобільна, до ситуації можна швидко адаптуватися.

Читайте також: У Львові розглядають варіанти створення опорних шкіл або класів з дистанційним навчанням

«23 лютого ми ще звично навчали дітей, а вже 26-го в школах клали людей спати і готували їм їжу. Ми здатні швидко переформатувати навчальний процес, особливо маючи досвід онлайн-навчання. Звісно, це не найкращий варіант, і про це треба теж говорити. Для наших дітей кращий формат навчання – звичний, офлайн», – додав освітянин.

Нагадаємо, що керівники закладів вищої освіти також можуть самостійно визначати дату початку нового навчального року. Так, деякі університети Львова розпочнуть новий навчальний рік уже з середини серпня. Здебільшого навчатимуться дистанційно, а дехто – навіть по суботах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!