У Львові можуть запровадити погодинну подачу води. Доповнено

11327 1
«Львівводоканал» поніс збитки через подорожчання електроенергії.
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

У Львові можуть запровадити погодинну подачу води після 20 серпня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

За її словами, з 1 липня в Україні на 25% зріс тариф на електроенергію. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла таке рішення, однак не відкоригувала послуги на водопостачання та водовідведення. Через це зараз водоканали понесли збитки.

«Ідею про перехід на погодинну подачу води згенерувала Асоціація водоканалів України. Нацкомісія не відкоригувала послуги на водопостачання та водовідведення усі водоканали вимушено стали боржниками. Якщо йдеться про «Львівводоканал», то нарахування на місяць зросли до 3,5 млн гривень. Таких коштів ми не маємо», – каже вона.

Читайте також: Як у Львові подати показники на воду, газ та світло, не виходячи з дому. Інструкція

Однак, за словами Уляни Горбатої, ситуації з погодинною подачею води можна уникнути, якщо водоканали матимуть можливість купувати дешеву електроенергію. Іншим виходом із ситуації вона називає підняття тарифу на 20%, що компенсує витрати на електроенергію та заробітну плату.

Додамо, що інформацію про небезпеку переходу на погодинну подачу води повідомила 5 серпня Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія». За словами її віце-президентки Ольги Бабій, така небезпека є, якщо до 20 серпня ситуація не буде вирішена шляхом законодавчого регулювання.

Натомість заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак запевняє, що у Львові будуть робити все можливе, щоб вода була цілодобово, пише ZAXID.net.

Ольга Коваль



Читайте також:
7 Серпня, 2019 10:07
666 ... ой вей ! ... ой вай! ... ой гевальд ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!