Львів’янка, яка зламала руку на вулиці, домоглася компенсації від комунальників

3655 0
Львів'янка через суд домоглася виплати моральної компенсації за перелом руки, який вона отримала через неприбрану прибудинкову територію.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

Як йдеться у рішенні Франківського районного суду Львова, жінка зламала руку у лютому 2016-го року, коли, повертаючись додому, зачепилася за бетонну брилу, яка закривала каналізаційний люк.

За словами потерпілої, вона витратила на лікування приблизно 4 тисячі гривень, окрім яких заплатила ще 2 тисячі гривень сусідці за допомогу. Також жінка вимагала у комунальників 15 тисяч гривень моральної компенсації. Компенсацію за травму у комунального підприємства «Навколо базару» їй вдалося відсудити у грудні, – інформує Zaxid.net.

«Єдиною змогою потрапити до входу в будинок є вузька доріжка під будинком. На цій доріжці була бетонна споруда, з якої стирчала арматура. Йдучи додому жінка зачепилась за арматуру, впала і отримала травму. Через декілька днів після її звернень щодо неприбирання прибудинкової території споруду перенесли на дитячий майданчик», – цитують покази потерпілої у рішенні суду.

Суд частково задовольнив позовні вимоги, зобов'язавши ЛКП «Навколо базару» виплатити жінці 7495 гривень: 4495 грн за витрати на ліки та послуги сусідки, а також 3000 моральної компенсації.

Читайте також: У Львові – ожеледиця: адреси та телефони травмпунктів

Нагадаємо, куди потрібно звертатись потерпілому, аби повернути кошти за лікування через недбальство комунальниківTvoemisto.tv розповів адвокат Вадим Квак.

За його словами, якщо людина травмувалася біля будинку (прибудинкова територія), то відповідальність за це несе ЖЕК або ОСББ. Якщо інцидент трапився на проїжджій частині – комунальна служба, комунальне господарство. Якщо винен ЖЕК чи комунальне господарство, потрібно скаржитись у міську раду, що вони не прибирають чи роблять це погано. У випадку травм також можна подавати до суду.

Читайте також: У Львові зростає кількість ДТП і травм через ожеледицю. Як вберегтися?

«Матеріальне відшкодування є реальним. Для цього людині потрібно написати заяву в поліцію, щоб зафіксувати факт падіння, перелому чи травми та звернутись в травмпункт для діагностики ступеня травми. Обов'язковою умовою для того, щоб вам відшкодували гроші, є усі квитанції за ліки, які постраждала особа придбала для лікування. Відповідно, потрібно звертатись до суду. Якщо травми дуже серйозні, то ми можемо говорити навіть про кримінальну відповідальність посадових осіб, які несуть відповідальність за той факт, що на вулиці слизько», – розповів Вадим Квак.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!