Львів'янину, якого понад добу шукали у горах, загрожує ампутація

5775 0
Чоловік тривалий час перебував на холоді, тому зазнав глибокого відмороження кінцівок.
фото: slovovolyni.com

фото: slovovolyni.com

Львів’янин, який минулого тижня заблукав у районі карпатської вершини Піп Іван Мармароський і якого шукали понад добу, лікується у 8-й міській лікарні Львова. Його стан середньої ступені важкості, але є загроза ампутації пальців ніг. Про це Тvoemisto.tv розповів завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Читайте також: «Мені було страшно тієї ночі». Волонтер – про те, як з колегами врятували загубленого в горах львів'янина

«Чоловік проходить медикаментозне лікування. У нього стан середньої ступені важкості. На руках пальці не такі відморожені, а ось на ногах – глибоке відмороження пальців. Є загроза ампутації кінцівок. До кінця тижня стане відомо точно, але, швидше за все, таки доведеться ампутувати», – каже Василь Савчин.

Як уточнив лікар, йдеться про пальці на обидвох ногах, хоч не всі.

«Загалом, чоловік себе почуває добре. Він молодий, здоровий, просто тривалий час перебував на холоді, тому зазнав глибокого відмороження кінцівок», – додав Василь Савчин.

Скільки саме львів’янин ще перебуватиме у лікарні, за словами Василя Савчина, залежатиме від того, чи потрібна буде ампутація, загалом не менше місяця.

Крім цього, станом на сьогодні, у 8-й лікарні перебуває ще 9 осіб з обмороженнями. Одна бездомна жінка із Закарпаття, решта – львів’яни. Як зазначив завідувач опікового центру, двоє з них – чоловік і жінка – обмороження зазнали, відпочиваючи у горах, решта – на вулицях Львова, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: У Львові із обмороженнями госпіталізували 16 людей

Нагадаємо, у районі карпатської вершини Піп Іван Мармароський 14 січня загубився турист зі Львова, що вирушив туди сам. Його понад добу шукали рятувальники ДСНС, у тому числі румунські прикордонники. Проте знайшли львів'янина волонтери з туристського прихистку Marmaros Rescue Hut. 

Історію про порятунок львів'янина, який 9 днів блукав у горах і зазнав обмороження, читайте у розповіді туристів-волонтерів.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!