Маленький Прованс. Подружжя створило біля Львова парк квітучих рослин

23571 0
Тут буде найбільше лавандове поле в околицях Львова.
Фото: Юлія Фісташка

Фото: Юлія Фісташка

Поблизу Львова у селі Стрілки на вулиці Галицькій,169 подружжя створило парк квітучих рослин «Казкові Поля». Про це Тvoemisto.tv розповіла дружина ініціатора проєкту Юлія Волошинська.

Читайте також: Чайна плантація серед Бескидів. Як на Львівщині вирощують карпатський екочай

Тут на трьох гектарах поля посадили гортензії, спіреї, гібіскуси, вейгел, а також лавандове поле, яке є найбільшим за площею в околицях Львова. Загалом у парку висадили 26 тисяч саджанців.

Ідея створити такий парк виникла у чоловіка Юлії Назара Зінька три роки тому. Він має свій садовий центр, тож з цілою командою та партнером «Клубу рослин» вони таки здійснили свою мрію. 

Назар часто мандрував, зокрема у Голландію і бачив там прототипи таких декоративних полів. А Юля каже, що була вражена полями у Провансі, тож вони вирішили створити маленький Прованс біля Львова.

Читайте також: На Львівщині висадили лавандове поле для підтримки літніх людей

«Біля нашого парку є садовий центр, де чоловік займається вирощуванням і продажем рослин. Три роки тому він затіяв висадити тут поле. Ми мандрували самі по різних парках та полях, зокрема тюльпанових. Чоловік часто буває у Голландії. Я також була у Провансі і завжди думала, що лаванда в нас не росте, але є сорти, які у нас гарно ростуть, і не потрібно буде їздити в Прованс, коли така краса буде поруч», – розповіла Юлія Волошинська.

Відвідати парк «Казкові Поля» можна буде уже з 19 червня. Зараз активно квітнуть вейгели, невдовзі, власне, розквітне лаванда. Для відвідувачів організовуватимуть екскурсії на садовий центр. Тут також облаштували кафе, крамничку та дитячий майданчик. 

Парк працюватиме щодня з 10.00 до 19.00 години. Вартість входу для дорослих становитиме 50 грн, для дітей (до метра зросту) безкоштовно, для дітей із вищим зростом – 30 гривень.

На питання про те, наскільки такий проєкт є коштовним, Юля зазначила, що він є абсолютно альтруїстичним.

«Це альтруїстичний проєкт. У найближчі роки він не окупиться, але будемо сподіватися, що він стане популярним. Ми вважаємо, що цим варто займатися і тут буде справжня казкова поляна», – зазначила Юлія Волошинська.

До парку можна потрапити за пів години віж кільцевої Львова.

Христина Гоголь

Фото Юлії Фісташки

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!