Медики розповіли, чому помер 30-річний пацієнт, якому пересадили серце у Львові

205264 0
Серце прижилося, запевняють у лікарні швидкої допомоги.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Причиною смерті 30-річного чоловіка, якому 25 грудня пересадили донорське серце у Лікарні швидкої допомоги, стала поліорганна недостатність, обумовнена первинною печінковою та нирковою недостатністю. До роботи серця претензій не було. Таким був результат патолоанатомічного дослідження. Про це Тvoemisto.tv розповів директор з анестезіологічної роботи лікарні Іван Міськів.

Читайте також: Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

«На жаль, пацієнт Едуард, якому нещодавно провели трансплантацію серця, помер. Смерть наступила внаслідок поліорганної недостатності. Серце працювало добре, жодних претензій до роботи серця не було.

Поліорганна недостатність була обумовнена первинною печінковою та нирковою недостатністю, яка була наслідком серцевої недостатності. На жаль, з декомпенсанцією по пецінці та нирках, медики не змогли його врятувати. Провели декілька сеансів гемодіалізу, однак всі заходи не дали бажаного позитивного результату і, на жаль, пацієнт помер», – розповів Іван Міськів.

За словами лікаря, пацієнт абсотютно підходив по сумісності із донором, тому медики прийняли рішення про трансплантацію саме цьому реципієнту. Операція пройшла успішно і серце прижилося, зазначив лікар. 

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели трансплантацію печінки

Нагадаємо, 25 грудня у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели дев’яту за рік трансплантацію серця в Україні. Орган отримав 30-річний чоловік з Мукачева. Його власне серце після пневмонії було у критичному стані. За останній рік воно зупинялося шість разів. Донором для нього стала 42-річна львів’янка. 

Додамо, у липні цього року у Львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію з пересадки серця. У лютому Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів. Пізніше на базі лікарні відкрили Центр трансплантації. Система трансплантації органів в Україні мала запрацювати з 2020 року.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!