Між вулицями Городоцькою та Голубовича у Львові збудують житловий комплекс

7579 2
Громадське обговорення змін до детального плану відбудеться вже сьогодні, 12 лютого.
Фото: Тарас Бєляєв

Фото: Тарас Бєляєв

Між вулицями Городоцькою та Голубовича у Львові збудують житловий комплекс, а також добудують тупикові вулиці. Про це йдеться у проєкті змін до детального плану території, обмеженої вулицями Шевченка, Городоцькою та Залізничною у Львові.

Читайте також: Поблизу Голосківського кладовища збудують триповерхівку. Візуалізація

Вигляд із вулиці Морозенка

Як розповіли Tvoemisto.tv в управлінні архітектури та урбаністики ЛМР, на місці промислових будівель заводу автотракторних запчастин пропонують збудувати житловий комплекс із трьох будинків, а також багатофункційний будинок. Крім цього, між Городоцькою та Голубовчиа з’явиться пішохідна вулиця, а також добудують тупикові вулиці Кооперативну та Голубовича.

Порівняння забудови, яку пропонували у детальному плані 2016 року, й зараз

Читайте також: Будівлю колишнього санаторію на Коновальця у Львові купив батько голови ЛОДА

Між новим житловим кварталом та вже зведеними будинками зі сторони вулиці Одеської має з’явитися просторе подвір’я, що буде вільним від паркування. За бажанням мешканців будинків на Одеській, подвір’я можуть зробити спільним для обох ЖК, або окремим. Два підземні паркінги в один та два рівні облаштують під житловими будинками. Заїхати та виїхати з паркінгу можна буде зі сторони вулиці Голубовича. На паркінгах облаштують 178 місць.

Площа проєктованої забудови становить 0,43 га, а відсоток забудови – 48%. Із першого будинку, що матиме дві секції на 6 та 4 поверхи, запланований вихід на вулицю Голубовича та у внутрішній двір. Планується, що в будинку буде 30 квартир.

Другий будинок на 38 квартир також матиме 6 поверхів, два останні слугуватимуть мансардою. Тут зосередять більшість громадських приміщень та терасу.

Пропонована забудова, вигляд зі сторони вул. Морозенка.

Читайте також: Суд зобов’язав знести недобудовану 5-поверхівку на вулиці Судовій у Львові

Третій будинок примикатиме до проєктованого багатофункційного комплексу. У ньому розмістять до 34 квартир. Натомість багатофункційний комплекс розташують зі сторони Городоцької. Тут зосередять торгові площі, офіси,конференц-залу, заклади харчування та оглядову терасу. Зайти у комплекс можна буде з проєктованої пішохідної вулиці.

Тепер ці пропозиції мають пройти громадське обговорення, після чого зміни до ДПТ повинні затвердити виконком та сесія. Потім забудовник може звернутися до ЛМР по містобудівні умови та обмеження.

Нагадаємо, у 2016 році у Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію житлового комплексу з будівлею-«вставкою» на Городоцькій, 64. Утім однозначного переможця тоді не обрали.

У серпні торік виконком ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на будівництво на вулиці Городоцькій, 64 одного житлового будинку з підземним паркінгом. Будівництво вестиме ТзОВ «Княжий Холл». Забудовник уклав меморандум із мешканцями вулиці Одеської, за яким новобудови не мають закривати світло до вже наяявних будинків. Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею ТзОВ «Княжий Холл» є Марія Мацелюх, якій також належить ТДВ «Львівавтозапчастина», що зареєстроване за адресою майбутнього будівництва.

Читайте також: На вулиці Сулими у Львові хочуть збудувати багатоповерхівку та дитсадок

Громадське слухання змін до детального плану відбудеться сьогодні, 12 лютого, у приміщенні Міського палацу культури імені Гната Хоткевича, що на вул. Кушевича, 1. Початок о 18:00.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізації з ДПТ та Тараса Бєляєва


Читайте також:
12 Лютого, 2020 11:13
Вікторія Ейсмунт Як тільки отримала більше інформації, так і одразу написала)))
12 Лютого, 2020 09:55
Остап Я. Написали би ще завтра, шо сьогодні слухання. Гарно повідомляєте, оперативно, п. Вікторіє.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!