Підрядник досі не почав будувати міст на Головатого – Сулими. Із ним можуть розірвати договір

2707 0
Вартість робіт становить майже 8,5 млн грн.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Підрядник ТзОВ «Західтрансбуд» із 1 лютого мав розпочати будівництво пішохідного моста на вул. Головатого – Сулими, однак до робіт так і не приступив. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарств та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Новий міст сполучить два райони Львова

Якщо до кінця тижня компанія не розпочне будівництво – «Львівавтодор» розірве угоду та оголосить тендер, уже вшосте. 

«Це надзвичайно небезпечне місце, де люди переходять через залізничну колію. На жаль торік ми проводили тендер 5 разів і 5 разів подавалася лише одна компанія. Ми уклали з нею угоду, і з 1 лютого вже мали розпочати роботи. Підрядник до робіт досі не приступив, бо хоче гроші наперед. Наша позиція така: спочатку починаєте роботу, тоді виплачуємо аванс. Якщо роботи не розпочнуть до кінця тижня – ми розірвемо угоду і оголосимо шостий тендер», –розповів Андрій Білий.

Вартість робіт становить майже 8,5 млн грн. Міст мав би пролягти над залізничною колією та сполучити два райони – Франківський і Залізничний, а також скоротити час добирання між сусідніми вулицями, які розділяє колія. Підрядник має збудувати міст та маловантажний ліфт, замінити комунікації та встановити освітлення. Завершити будівництво планували до 15 липня 2020 року. 

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2020 році. Перелік

Нагадаємо, містобудівні умови та обмеження на проєктування пішохідного мосту між вулицями Сулими та Головатого погодили ще наприкінці 2017 року. Завершити роботи мали до червня цього року.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Західтрансбуд» зареєстроване у Львові. Фірма має сім бенефіціарних власників. Найбільша частка належить Степану Маїку, а керівником фірми є Зіновій Дац. Ця фірма у 2016 році ремонтувала аварійний шляхопровід на вулиці Городоцькій, 166, втім робіт так і не завершила. Цього року прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження, звинувативши фірму в привласненні 144 тис. грн із місцевого бюджету.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!